Postala je MODEL i PARAOLIMPIJKA: Biološki roditelji su je kao malu VEZALI za BOMBU, a Haven Šepard je PREŽIVELA eksploziju

Naj žena Vesti 25.08.2021 16:36 0

Kada je imala 14 meseci njen otac je zavezao nju, majku i sebe za bombu. Biološki roditelji odlučili su da je tako najbolje jer nisu smeli da se venčaju, a Haven Šepard (18) čudom je preživela eksploziju. Posledica je bilo, ostala je bez obe noge do potkolenice, a biološkim roditeljima ništa ne zamera. Napustila je Vijetnam i ubrzo je usvojila jedna američka porodica i njeni roditelji su postali Šeli i Rob

Postala je MODEL i PARAOLIMPIJKA: Biološki roditelji su je kao malu VEZALI za BOMBU, a Haven Šepard je PREŽIVELA eksploziju

Tanjug/Ap

Njeni usvojitelji oni su kod kuće već imali dvogodišnje dete, ali želeli su da daju Haven priliku za bolji život.

- Nisam nikad iskusila drukčiji život, ne sećam se toga. Samo sam izgubila noge, mogla sam da izgubim život - rekla je 18-godišnja Haven koja će debitirati na Paraolimpijskim igrama u Tokiju plivajući na 100 i 200 m.

 

 

Šeli je istakla za NBC kako je jednostavno nešto osetila kad je prvi put videla tu devojčicu i da je jednostavno jako želela da je usvoji. A u porodici Šepard sport je u krvi te je Haven bila okružena sportistima i sama krenula tim putem.

- Uvek morate da gledate pozitivno. Znam, dogodila mi se loša stvar, ali dobila sam novu priliku. U životu mi je pomoglo to što sam prihvatila da sam jedinstvena. Ne možeš da utičeš na stvari koje ne možeš promeniti, zato utiči na one koje možeš. Moj cilj je bio da pokažem kako su ljudi s invaliditetom kao i svi drugi - sportisti, samo s nekim fizičkim nedostatkom - poručila je Haven.

 

 

Ona je odabrala plivanje i do danas strašno je napredovala te je u pripremama za odlazak na Paraolimpijske igre u Tokio dnevno znala preplivati četiri do šest kilometara. Mnogi je nazivaju 'čudom od devojke', a ona to zaista i jeste nakon svega što je prošla u životu. Uspela je da se kvalifikuje na POI u disciplinama 100 i 200 metara prsno. 

 

 

Strah ju je da ne razočara navijače i da se neće moći zabaviti zbog pritiska, ali nakon svega, pa pritiska nema. Haven će dati sve od sebe, a rezultat će već doći. Postala je uspešna sportistkinja i model te je pokazala pravi pobednički mentalitet.

Komentari (0)
Loading