BILA JE NA IVICI OČAJA JER JE PUNILA 30: "Svet je nepravedan prema ženama koje stare" govorila je misica koja je oduzela sebi ŽIVOT!

Vesti 03.02.2022 20:30 0

Bivša misica Čelsi Krist , koja je pre samo nekoliko dana izvršila samoubistvo ostavila je šokantan esej, pre nego što je napunila 30 godina.

BILA JE NA IVICI OČAJA JER JE PUNILA 30: "Svet je nepravedan prema ženama koje stare" govorila je misica koja je oduzela sebi ŽIVOT!

Printscreen/Instagram

Čelsi je prošle godine, uoči svog 30. rođendana napisala esej u kome je pričala o svojoj borbi sa starenjem, internet zlostavljačima i kako je jednom zamalo radila do smrti. 

- Svaki put kad kažem imam 30, malo se naježim, napisala je u eseju za "Allure".

- Društvo nikada nije bilo ljubazno prema onima koji stare, pogotovo ženama. Povremene se te stvari menjaju ako se  radi o nekome koje izuzetetno bogat i poynat“, nastavila je Krist, koja je 2019. godine osvojila titulu Miss SAD-a.

- Slaviti tridesete je kao hladan tuš koji kaže da mi ponestaje vremena da budem važna u očima društva - a to je frustrirajuće- dodala je bivša misica.

Esej je dao uvid u njena razmišljanja, manje od godinu dana prije nego što si je oduzela život. U eseju, koji je objavljen samo nekoliko nedelja pre njenog 30. rođendana najviše je pisala o starenju.

- Nakon godine kao što je 2020., pomislili biste da smo naučili da je starenje blago, a da je zrelost dar u kome ne može svako da uživa. Kako mogu poljuljati nepokolebljive društvene norme, kada se suočavam sa nemilosrdnim otkucajem vremena-  pitala se Čelsi.

Opisala je i kako je pokušavala da dođe do dve diplome u isto vreme jer je studirala pravo i poslovnu administraciju.

-Radila sam gotovo do smrti, doslovno, sve dok moj osmodnevni boravak u lokalnoj bolnici nije pokrenuo razvoj nove perspektive-  napisala je.

 

Dodala je da je na takmičenjima izgledala drugačije od tipičnih devojaka koje su bile visoke i klasične manekeke.Njena pobeda  je izazvala rasističke komentare i govor mržnje u drugim oblicima.

- Ne mogu vam reći koliko sam puta brisala komentare na svojim stranicama na društvenim mrežama, koji su bili puno uvreda i govorili mi da nisam dovoljno lijepa da bih bila Miss SAD-a ili da je moja mišićava građa zapravo muško telo - napisala je Čelsi. 

Komentari (0)
Loading