Preminula čuvena glumica posle TEŠKE bolesti: Zvali su je "Vruće usne", ali je MRZELA taj nadimak

M. G. Vesti 25.02.2022 11:41 0

Glumica i pevačica Sali Kelermen, nominovana za Oskara za ulogu u filmu "MASH", preminula je u 84. godini.

Preminula čuvena glumica posle TEŠKE bolesti: Zvali su je "Vruće usne", ali je MRZELA taj nadimak

Printscreen/ YouTube

Glumica hrapavog glasa najpoznatija je po ulozi majora američke vojske Margaret "Vruće usne" Hulihan filmu "MASH" Roberta Altmana.

Uloga koja joj je donela Oskara obeležila je njenu karijeru, iako je želela da pobegne od popularnog nadimka.

- Morala sam da dokažem da ja nisam samo "vruće usne", ali ako ću da budem iskrena, sada možete da me zovete kako god hoćete - rekla je Sali 2010. godine u intervjuu za "The Post".

Kelermen, koja je takođe pevala i za nju je napisana pesma "Grand Funk Railroad", umrla je u četvrtak ujutru u ustanovi za negu starih u Vudlend Hilsu nakon borbe sa demencijom, rekao je njen sin Džek Krejn za The Hollivood Reporter.

 

 

Seli rođena je 1937. godine u Kaliforniji. Ćerka profesorke klavira i radnika na naftnim bušotinama bila je konobarica tokom pedesetih godina prošlog veka. Kako je rekla za "Los Angeles Times" 2013. godine: "Više sam poslužila kafa zvezdama, nego što sam radila sa njima".

Sali Kelermen je imala nezaboravnu ulogu u trećoj epizodi "Zvezdanih staza", "Where No Man Has Gone Before", u kojoj je glumila dr Elizabet Dener, ženu iz Zvezdane flote na brodu USS Enterprise. Kada Dener žrtvuje svoj život, njene reči na samrti kapetanu Kirku (Vilijam Šatner) su: "Žao mi je... ne možeš da znaš kako je to... biti skoro bog".

BONUS VIDEO

Komentari (0)
Loading