Pošto je Kim Džong Un naglo SMRŠAO uveo je novi ZAKON: Ako neko zucne o njegovoj kilaži proglasiće ga IZDAJNIKOM

Naj žena Vesti 01.09.2021 15:17 0

Kim Džong Un izgleda mršavije nego ikad ranije, a to je zabrinulo mnoge građane

Pošto je Kim Džong Un naglo SMRŠAO uveo je novi ZAKON: Ako neko zucne o njegovoj kilaži proglasiće ga IZDAJNIKOM

Shutterstock

Severnokorejski lider pojavio se na državnoj televiziji šetajući okružen stotinama školske dece. Kako se može videti na fotografiji koja kruži internetom, devojčice su plakale, a dečaci oduševljeno aplaudirali dok je Kim mahao i osmehivao se tokom proslave Dana mladosti u Pjongjangu.

Kim Džong Un (37) nosio je belu košulju, a ovom prilikom se i jasno videlo da je smršao, mnogi korisnici su istakli da da mu je odeća nekada bila praktično "prilepljena" uz telo, a sada mu malo "visi".

Državna televizija je objavila snimke razgovora sa građanima u kojima izjavljuju kako "im se srce lomi" zbog mršavosti lidera.

Nagađanja o Kimovom zdravlju primorala su vladu da zabrani komentarisanja o njegovoj težini, naime kako prenosi "Radio Free Asia", svako ko tračari ili priča o kilaži ili zdravstvenom stanju lidera, biće proglašen izdajnikom.

Građanima je saopšteno preko državnih medija da je "vladar zdrav i da samo manje jede, jer je svestan nestašice hrane koja vlada".

Severna Koreja se bori sa nestašicama hrane, pošto je poljoprivredni sektor u krizi.

Inače, zdravlje lidera Severne Koreje dugo se i pažljivo prati na međunarodnom planu jer bi njegova iznenadna smrt pokrenula pitanje stabilnosti. Međutim, pojavile su se informacije da je Kim možda postavio hirurški prsten oko želuca kako bi smršao, dok neki smatraju da je uzrok smanjenju kilograma, koronavirus, prenosi "RTS".

- Najverovatniji razlog zbog kojeg se priča o težini vođe, prema mom mišljenju, bio bi povezan sa tekućim merama povezanim sa kovidom 19. Bez obzira na razloge za Kimovo brzo mršavljenje, čini se da postoji propaganda koja u obzir uzima činjenicu da, eto, čak i lider Severne Koreje trpi iste nestašice hrane kao i svi u zemlji - rekao je Čed O’Kerol, izvršni direktor Korejske grupe za rizike, organizacije sa sedištem u Seulu.

Komentari (0)
Loading