Hrvatski list IZVREĐAO pokojnu Miru Furlan: Nazvali su je "TUŽNOM KU*VOM koja teroriše Hrvate"

M. G. Vesti 10.03.2022 15:49 1

Na najnovijoj naslovnoj strani hrvatskog lista "Hrvatski tjednik" našao se naslov koji direktno blati pokojnu glumicu Miru Furlan.

Hrvatski list IZVREĐAO pokojnu Miru Furlan: Nazvali su je "TUŽNOM KU*VOM koja teroriše Hrvate"

Alo

Naslov "Mira Furlan pokojna tužna ku*va s kojom teroriziraju Hrvate" direktno aludira na to da je glumica žena lakog morala, što se kasnije nastavlja u članku.

Podsetimo, glumica Mira Furlan preminula je prošle godine u 65. godini od komplikacija virusa Zapadnog Nila. Napisala je roman "Voli me više od svega na svijetu" koji je njen muž posthumno objavio prošlog meseca. Knjiga otkriva delove iz privatnog života glumice i njene porodice, kao i njena razmišljanja o mnogim stvarima koji su imali nekog uticaja na nju.

Hrvatski novinar je u pomenutom članku njenu knjigu nazvao "nedelom koje u samom naslovu otkriva glavnu supstancu patologije pokojne glumice". Da stvari budu još gore, glumicu je nazvao "tužnom ku*vom", stavljajući akcenat na njen lik i delo za koji smatra da je "terorisanje Hrvata".

Napisao je da se "Mira Furlan nabolje snalazila u glumačim ulogama nesrećne i frustrirane, druge ili treće žene, odnosno prostije rečeno ku*ve, koja vapi za iskrenom ljubavlju". Novinar je rekao da "ona teži za emocijom koje zbog nedostatka karaktera, odanosti i poštenja ku*va nije dostojna jer bi je neminovno izneverila i obezvredila".

 

 

"Prilikom analiziranja razloga zbog kojih su osobe Mire Furlan, Radeta Šerbedžije i drugi tobožnj umetnici i pisci 90-tih napustili Hrvatsku, kada su joj bili najpotrebniji često se zanemaruje faktor njihove sebičnosti i samoljublja, jedne bolesne potrebe za stalnom i velikom pažnjom koja se u ratnim okolnostima više ne može zavrediti prenemaganjem po pozorišnim daskama i skidanjem na televiziji", napisao je novinar hrvatskog lista.

Glumica je u svojim memoarima objavila deo pisma u kom se 1. novembra 1991. godine obratila Zagrepčanima. To je bilo u vreme kada se u Hrvatskoj vodila hajka protiv nje zbog "izdaje" zemlje. 

Na stub srama su je stavili i zbog veze sa rediteljem Goranom Gajićem i uloge u "Pozorišnim iluzijama" u Jugoslovenskom dramskom pozorištu.

Feljton pod naslovom "Težak život lake žene" objavljivao je "Globus", Mira Furlan je dobila otkaz u HNK, oduzet joj je stan, nakon čega je bila prinuđena da se preseli u Beograd sa Gajićem. Na kraju, usred ratnog stanja na ovim prostorima, emigrirali su u Ameriku.

BONUS VIDEO

Komentari (1)
Loading
Klimt Bec
10.03.2022 20:11

Bolest nije laka, po gotovu kada je kolektivna!