Nina Kolundžija za Naj ženu: “Operisala sam tumor pankreasa, 17 dana sam bila u bolnici, jedva sam stala na noge”

Naj žena/N.D Vesti 08.09.2021 16:47 0

Nina Kolundžija, voditeljka TV Prve, pre mesec dana operisala je tumor na pankreasu, pa se osvrnula na težak period koji je ostavila iza sebe

Nina Kolundžija za Naj ženu: “Operisala sam tumor pankreasa, 17 dana sam bila u bolnici, jedva sam stala na noge”

Printscreen/Instagram

Nina je ispričala kako je tekao oporavak, ali i s kakvim se strahovima suočavala od trenutka kada joj je dijagnostikovan tumor, do same operacije koja se desila u julu ove godine.

- Sasvim slučajno sam saznala da imam tumor na pankreasu. Otišla sam na redovnu kontrolu polipa koje dugo imam na žučnoj kesi. Tada su mi saopštili da imam cistične promene na pankreasu - otkrila je voditeljka kako je saznala za opaku bolest.

- Nakon odrađenih analiza ustanovljeno je da je reč o benignom tumoru koji mora hirurški da se odstrani. Međutim, doktor koji je trebalo da me operiše dobio je koronu, a potom se stanje u državi pogoršalo kada je broj zaraženih porastao, i time se moja operacija odložila na punih godinu dana - rekla nam je Nina, i otkrila kako je provela 12 meseci neizvesnosti.

- Lekari su rekli da tumor ne može lako da postane maligni, ali niko to ne može da garantuje, a sama mogućnost za tako nešto prestravi čoveka. Srećom, moja drugarica Biljana Obradović imala je isti problem, tako da me je svakodnevno savetovala, umirivala i pomogla mi je da što lakše prebrodim taj period - objasnila je voditeljka, koja je tumor uklonila pre samo mesec dana.

- Operacija je bila 29. jula, u bolnici sam provela 17 dana. Prvih dana nisam bila svesna šta mi se dešava, a nakon operacije mi je bilo jako teško. Nisam mogla sama na noge, ništa nisam mogla samostalno da radim. Osećala sam se bespomoćno - prisetila se voditeljka, i dodala:

- Bila sam veoma slaba, nesigurna i mutio mi se vid. Sećam se, kada sam prvi put stala na noge i prošetala sama, plakala sam - rekla je voditeljka, koja je sada u procesu oporavka.

- Imam redukovanu ishranu koje ću narednih nekoliko godina morati da se pridržavam. Rez mi je veliki 20 centimetara, polako se oporavljam. Trenutno se osećam dobro, samo ću morati da idem na redovne kontrole da bih pratila stanje - dodala je.

 

.

Komentari (0)
Loading