Otkrivena tajna mladolikosti TOMA KRUZA: Jede samo grilovanu HRANU, ali druga stvar je KLJUČNA!

Ž. T. Vesti 28.05.2022 10:29 2

Jedan od najpopularnijih frajera i glumaca Holivuda, Tom Kruz (59), privukao je veliku pažnju obožavalaca na premijeri nastavka kultnog filma ''Top Gan'' u Londonu

Otkrivena tajna mladolikosti TOMA KRUZA: Jede samo grilovanu HRANU, ali druga stvar je KLJUČNA!

Printscreen/Youtube

Mnogi se pitaju kako održava perektan izgled. Iako je poznato da dosta vodi računa kako o fizičkom izgledu, kao i o ishrani, ali zahvaljujući dodatnim trikovima postiže da izgleda i  petnaest godina mlađe.

Opšte je poznato da on ne puši, ne pije i ne konzumira nedozvoljene supstance. Svakodnevno izdvaja vreme za vežbanje, a zdrava ishrana i dovoljno sna su ključ mladolikog izgleda.

Najveća tajna je u tome da Tom Kruz ima poseban režim ishrane, a ovo su četiri stvari kojih se svakodnevno pridržava i koje mu pomažu da bude zdraviji, poletniji, ali i da izgleda mlađe.

1. Jede samo grilovanu hranu

On u potpunosti izbegava prženu hranu. Jede isključivo namirnice koje se pripremaju na niskoj temperaturi iz razloga što hrana kuvana na visokim temperaturama može da utiče na hronično zapaljenje tkiva i da ubrza starenja. Osobama preko 50 godina preporučuje se da jedu hranu kao što je losos, crna čokolada, sirovi zob, cvekla, brokoli, maslinovo ulje, paradajz i spanać koja usporava proces sarenja.

2. Izbegava ugljene hidrate

Ovaj šarmantni glumac ima detaljan plan ishrane koji ne podrazumeva unošenje ugljenih hidrata. On dnevno unese 1.200 kalorija bez ugljenih hidrata, a iz jednog jedinog razloga - ovi nutrijenti utiču na proces ubraznog starenja.

3. Jede zdrave grickalice

Kada je na snimanju on nema vremena za obilne obroke, zato često pribegava zdravim grickalicama. Najviše voli da jede borovnice i orašaste plodove, poput oraha i badema, ali obožava da jede i urme.

4. Nikako ne uzima šećer i slatkiše

Šećer i slatkiši su za Kruza u potpunosti zabranjeni. Istraživanja pokazuju da šećer može da ubrza starenje i da uspori stvaranje kolagena koji je daje elastičnost i čvrstinu koži, kostima i tetivama.

BONUS VIDEO

Komentari (2)
Loading
Vesna
28.05.2022 18:01

A poseta plasticarima?

Pera
01.06.2022 15:20

A na botoks ste zaboravili?