"Srećan sam što sam ŽIV, što HODAM i čujem": Poznati HOLIVUDSKI glumac o borbi sa OPAKOM bolešću koja je trajala DVE godine

Vesti 09.08.2022 15:00 0

Ešton Kučer otkrio je da se već dve godine bori sa autoimunom bolešću.

"Srećan sam što sam ŽIV, što HODAM i čujem": Poznati HOLIVUDSKI glumac o borbi sa OPAKOM bolešću koja je trajala DVE godine

EPA

U novoj emisji Bera Grilsa glumac je otkrio da mu je pre dve godine dijagnostikovana retka vrsta vaskulitisa, autoimune bolesti krvnih sudova.

- Pre otprilike dve godine dobio sam super retki oblik vaskulitisa koji mi je oslabio vid i sluh i potpuno me izbacio iz ravnoteže - rekao je glumac.

Dodao je da tek sada vidi koliko je taj period bio težak.

- Nisam znao da li će mi se vratiti vid, nisam znao da li će mi se vratiti sluh, nisam znao da li ću ponovo moći da hodam. Srećan sam što sam živ - rekao je.

Rekao je da ga je bolest naučila da životu pristupa na drugi način.

 

 

- Život postaje zabavan u trenutku kad shvatiš da ti zapravo prepreke daju ono što ti treba u životu. Onda počneš da surfuješ na svojim problemima umesto da živiš pod njima - rekao je glumac.

Šta je vaskulitis i koji su simptomi

Vaskulitis predstavlja kliničko – patološki proces koji se karakteriše zapaljenjem i izumiranjem krvnih sudova.

Bolest najverovatnije izaziva veći broj različitih činilaca. Tu je nasledni gen, ali i infekcije. Ove bolesti nisu zarazne i njihova pojava ne može da se spreči.

Kliničke slike se razlikuju od povišene temperature, mršavljenjem i bolom u podkolenicama, do ubrzanog rada srca, aritmija, bola u abdomenu, slobosti u mišićima, na koži mogu da se jave alergijske promene, a ošećenje krvnih sudova u oku do gubitka vida. Lečenje je dugotrajno.

NajŽena.rs je i na Viberu, pridružite se našoj zajednici, a sada možete da preuzmete i STIKERE!

BONUS VIDEO

 

 

 

 

 

Komentari (0)
Loading