Da li prepoznajete DEČAKA sa fotografije? Proglašen je za jednog od NAJBOLJIH sportista na SVETU i ne planira da stane sa REKORDIMA

Vesti 13.08.2022 12:50 0

Jedan je od najboljih tenisera modernog doba

Da li prepoznajete DEČAKA sa fotografije? Proglašen je za jednog od NAJBOLJIH sportista na SVETU i ne planira da stane sa REKORDIMA

Printscreen/ Twitter

Na snimku koji je postao viralan na društvenim mrežama možemo videti bivšeg profesionalnog španskog fudbalera kako drži svog bratanca. A da li znate ko je dečak? Ako niste sigurni, saznaćete u nastavku...

Migel Anhel Nadal je tokom svoje karijere igrao kao svestrani defanzivac i vezni igrač. Karijeru je počeo i završio na Majorci. Njegova najveća dostignuća su bila u Barseloni tokom takozvane ere Drim tima, osvajajući brojne domaće i kontinentalne titule. Tokom 19 profesionalnih sezona odigrao je 493 utakmice, od toga 463 u La Ligi.

Veoma važan deo španskog uređenja tokom 1990-ih i ranih 2000-ih, Nadal je predstavljao naciju na tri svetska prvenstva i na Euru 1996.

Migel Nadal je stric profesionalnog tenisera Rafaela Nadala, dok je njegov brat Toni bio Rafaelov trener. Upravo je trogodišnji dečak na snimku Rafael Nadal, a snimak je iz 1989. godine.

 

 

Rafael Nadal je španski profesionalni teniser. Trenutno je rangiran kao 3. na svetskoj rang lista u singlu od strane ATP. On je 209 nedelja bio na svetskom broju 1, a pet puta je završio kao broj 1 na kraju godine.

Nadal je osvojio rekordne 22 grend slem titule u pojedinačnoj konkurenciji za muškarce, uključujući rekordnih 14 titula na Otvorenom prvenstvu Francuske. Osvojio je 92 ATP titule pojedinačno, uključujući 36 Masters titula, od kojih 63 na šljaci. Nadal je jedan od samo dvojice koji su završili Zlatni slem u karijeri u singlu. Njegova 81 uzastopna pobeda na šljaci je najduži niz pobeda sa jednom površinom u Otvorenoj eri.

Više od decenije, Nadal je dominirao muškim tenisom zajedno sa Rodžerom Federerom i Novakom Đokovićem kao Velika trojka, koju neki kolektivno smatraju trojicom najuspešnijih tenisera svih vremena.

Skoro su se pojavile i vesti da će Nadal postati otac. On i njegova supruga Marija Ćiska Pereljo sa kojom je zajedno već 17 godina uskoro će postati roditelji.

NajŽena.rs je i na Viberu, pridružite se našoj zajednici, a sada možete da preuzmete i STIKERE!

BONUS VIDEO

 

 

 

Komentari (0)
Loading