Karijera mu je RAZORENA nakon optužbi o silovanju DEČAKA: Pet GODINA je Kevin Spejsi proveo u paklu, a sada je stigla i PRESUDA

Vesti 21.10.2022 12:55 0

Porota je u četvrtak stala na stranu Kevina Spejsija u jednoj od tužbi koja je čuvenom glumcu uništila karijeru, utvrdivši da nije seksualno zlostavljao Entonija Rapa, tada 14-godišnjeg dečaka, dok su obojica učestvovali u predstavi "Precious Sons" na Brodveju 1986.

Kevin Spejsi

EPA

Porota od pet muškaraca i šest žena raspravljala je juče nešto manje od 90 minuta pre nego što je odlučila da Rap nije dokazao svoje navode. Rap je stoički podneo presudu, a njegovi advokati su izgledali potišteno dok su napuštali sudnicu u centru Menhetna.

Kada je presuda pročitana, Spejsi je spustio glavu, a zatim zagrlio svoje advokate. Nije razgovarao sa novinarima dok je izlazio iz zgrade suda.


„Veoma smo zahvalni poroti što je sagledala ove lažne optužbe“, rekla je  Dženifer Keler, Spejsijev advokat. „Sledi da dokažemo da je Spejsi u potpunosti nevin. Da nije bilo istine ni u jednoj od optužbi“, dodala je ona, pozivajući se na druge optužbe protiv glumca za seksualno zlostavljanje, uključujući krivične prijave u Engleskoj.
Karijera mu je RAZORENA nakon optužbi o silovanju DEČAKA: Pet GODINA je Kevin Spejsi proveo u paklu, a sada je stigla i PRESUDA

Profimedia

 

Podsetimo, Glumac Entoni Rap (50), optužio je Spejsija za, kako je rekao, „alarmantnu“ epizodu seksualne prisile. Ispričao je da ga je Spejsi pozvao u svoj stan na zabavu, a zatim mu prišao u spavaćoj sobi nakon što su ostali gosti otišli. Rekao je da ga je glumac, tada star 26 godina, podigao i delimično legao na njega na krevet pre nego što se otrgnuo i pobegao dok ga je pijani Spejsi pitao da li je siguran da želi da ode.


Spejsi je svedočio da je bio siguran da se susret sa Rapom nikada nije dogodio, delom zato što je živeo u studijskom stanu, a ne u jednoj spavaćoj sobi koju je Rap naveo.

 

Spejsi je rekao da nikada nije imao nikakav seksualni interes za Rapa ili bilo koje dete.


Keler je navela razloge zašto je Rap zamislio susret sa Spejsijem ili izmislio. "Moguće je", rekla je ona, da ga je Rap izmislio na osnovu svog iskustva nastupajući u "Precious Sons", predstavi u kojoj glumac Ed Haris preuzima Rapov lik i leži na njemu, nakratko ga mešajući sa svojom ženom pre nego što je otkrio da je to njegov sin.

Takođe je sugerisala da je Rap kasnije postao ljubomoran što je Spejsi postao megazvezda, dok je Rap imao „manje uloge u malim predstavama“ nakon njegovog prodornog nastupa na Brodveju. "Slava ga nije pratila", rekla je Keler i dodala da je zahvaljujući ovom suđenju dobio više pažnje nego tokom cele svoje glumačke karijere.

Dvostruki dobitnik oskara suočio se sa optužbama pre pet godina, nakon čega mu se dogodio sunovrat u karijeri.Izgubio je posao u Netfliksovoj hit seriji "House of Cards", a očito je i da mu nisu stizale nove ponude.

"Želim samo da vratim izgubljeni kredibilitet", izjavio je Spejsi nakon suđenja.


 

Komentari (0)
Loading