"Nisam SAM mogao ni PERTLE da vežem, bio sam LOŠ u svemu": Holivudski GLUMAC pati od ozbiljnog POREMEĆAJA, zato ga je MAJKA upisala na glumu

Vesti 22.10.2022 15:27 0

Danijel Redklif otkrio detalje o neurološkom poremećaju koji su se ispoljavali još kad je bio dete

"Nisam SAM mogao ni PERTLE da vežem, bio sam LOŠ u svemu": Holivudski GLUMAC pati od ozbiljnog POREMEĆAJA, zato ga je MAJKA upisala na glumu

Profimedia

Danijel Redklif, 33-godišnji glumac koji se proslavio ulogom Harija Potera u filmskom serijalu u popularnom književnom liku, pati od neurološkog poremećaja, koji negativno utiče na njegovu motoriku.

Engleski glumac je postao svetska zvezda sa samo 12 godina kada je prvi put tumačio Hari Potera. Njemu je, međutim, još u detinjstvu dijagnostifikovana dispraksija.

- Teško mi je bilo u školi, bio sam loš u svemu, bez vidljivog talenta - ispričao je Danijel za list Express.co.uk.

Kako bi mu pomogla, njegova majka ga je upisala na glumu, za koju je brzo shvatio da će biti njegov poziv. Danijel je jednom prilikom otkrio i na koji način ga ovaj poremećaj ometa.

Profimedia

 

- Ne mogu da vežem pertle i imam užasan rukopis. Kao mali, patio sam od nedostatka samopouzdanja, jer sam mislio da sam smotan. Delom sam zbog dispraksije želeo da postanem glumac - rekao je ovaj 33-godišnjak.

Dispraksija najviše utiče na motoriku i kod svakog se različito ispoljava, a obolelima od ove bolesti izazov predstavljaju aktivnosti koje zahtevaju koordinaciju. Stanje se može primetiti od ranog uzrasta u ranom razvoju deteta, a ispoljava se ako puzanje, hodanje, oblačenje i samohranjenje kasne.

NajŽena.rs je i na Viberu, pridružite se našoj zajednici, a sada možete da preuzmete i STIKERE!

BONUS VIDEO

 

 

 

Komentari (0)
Loading