„Bila bi veoma PONOSNA“: Ćerka Isidore Bjelice ispunila svoj SAN i želju majke, sada je Vila otkrila i kakvo još IZNENAĐENJE sprema

Vesti 09.11.2022 16:01 0

Budući da je odrasla u umetničkoj porodici, ne čudi što je Vila Pajkić i sama odlučila da će umetnost biti njen život

„Bila bi veoma PONOSNA“: Ćerka Isidore Bjelice ispunila svoj SAN i želju majke, sada je Vila otkrila i kakvo još IZNENAĐENJE sprema

NajŽena/ Ilustracija/ Printscreen/ Instagram

Na juče otvorenom 50. Belgrade Fashion Week-u videćemo veliki broj revija poznatih domaćih dizajnera, ali će se publici predstaviti i mlade nade.

Među njima se našla i Vila Pajkić, ćerka pokojne književnice Isidore Bjelice i dramaturga Nebojše Pajkića. Ona je jedna od pobednika takmičenja „We Together“, s kolegama Aleksandrom Latinovićem i Nenadom Pavlovićem.

Revija tek treba da se održi, a Vila Pajkić ne krije da je presrećna zbog ove prilike, koja je, kako ističe, za nju "ogromna stvar".

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by @vilapajkic

 

– Ne mogu rečima da objasnim koliko mi je značilo da, nakon što sam pokazala svoje prve modele, dobijem toliku podršku, osvojim drugo mesto i dobijem priliku da predstavim svoju prvu kolekciju. Sama činjenica da se to odigrava na jubilarnom 50. BFW, koji ima ogroman značaj, potpuno je surealna za mene – istakla je ona za srpski Elle.

Vila je dodala i da ima određenu odgovornost, odnosno da će ukazati nužno poštovanje svima koji stoje iza ove manifestacije i daju priliku mladim umetnicima.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by @vilapajkic

 

– Nadam se da ću ispoštovati sve legendarne dizajnere i ljude koji su kroz organizaciju ovog događaja decenijama radili, prikazivali svoje kreacije i izgradili kolektiv koji daje ovakve prilike mladim dizajnerima da se kreativno izražavaju – rekla je Vila Pajkić.

Ona je istakla i da su joj kao inspiracija poslužile crno-bele fotografije, kao i da njen rad oslikava njenu stvarnost.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by @vilapajkic

 

– Što se kolekcije tiče, za inspiraciju sam uzela crno-bele fotografije, koje u svom sadržaju imaju elemente kontrasta, čvrstoće, asimetrije, emocija i ulice. Ovi elementi se kroz alegoriju oslikavaju u silueti, strukturi, materijalima i dizajnu samih modela. Htela sam da moja prva kolekcija bude lična i da se projektuje kroz neku moju realnost. U ovom periodu mog života i kroz istraživanje ovih fotografija, došla sam do zaključka da ništa nije u ekstremu, već sve postoji u etru, u međuprostoru svetlosti i tame. Postojanje leži u nijansama. Sivi tonovi ahromatske fotografije, kao balans realnosti, inspiriše moj cilj dostizanja ekvilibrijuma – kaže Vila.

Ona je u jednom ranije intervjuu pričala o svojim studijama dizajna, a tom prilikom je istakla da joj je pokojna majka Isidora bila velika podrška.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by @vilapajkic

 

– Uvek me je podržavala. Savetovala me je da budem svoja i slobodna. Htela je da se bavim onim što me čini srećnom, a to što sam izabrala da se bavim dizajnom naročito joj je prijalo. Radovala se što je prenela na mene ljubav za umetnost i modu. Planiram samostalnu reviju koja će biti veliko iznenađenje. Nadam se da ću do tada nagovoriti Lava da se pojavi na pisti, ali ne u odelu i kravati. Mama je znala da planiram reviju, puno mi je pomogla. Bila bi veoma ponosna – istakla je tada Vila.

NajŽena.rs je i na Viberu, pridružite se našoj zajednici, a sada možete da preuzmete i STIKERE!

BONUS VIDEO

 
Komentari (0)
Loading