Znate je iz "Top Gana": Nakon što je proglašena za KRALJICU KOMEDIJE, razvela se i nestala, evo čime se danas bavi Meg Rajan

K.Ć. Vesti 20.11.2022 19:14 0

Preko noći je postala "grešnica"

Znate je iz "Top Gana": Nakon što je proglašena za KRALJICU KOMEDIJE, razvela se i nestala, evo čime se danas bavi Meg Rajan

EPA

Godinama su mediji za raspad njenog braka krivili samo Meg Rajan. Ipak, i sama je izjavila da premalo zna o sebi i svetu da bi nastavila da bude glumica. Šta danas radi kraljica romantičnih komedija?

"Kada je počela scena orgazma, samo prasnula od smeha. Smejala se tako da nikada više ne bi želeo da je vidiš" , otkrio je Bili Kristal Erin Karlson .

Vojvotkinja je prisustvovala zvaničnoj premijeri filma u Londonu, a filmski klasik sa Meg Rajan i Bilijem Kristalom joj se navodno toliko dopao da je organizovala privatnu projekciju za svoje prijatelje u palati.

Meg Rajan - kraljica romantičnih komedija

Meg Rajan, zapravo Margaret Meri Emili En Hajra, rođena je 19. novembra 1961. u Ferfildu, Konektikat i u početku uopšte nije planirala filmsku karijeru. Ćerka bivše glumice i profesorke engleskog jezika i matematike, želela je da postane novinarka.

Međutim, njene planove je u izvesnom smislu osujetio nedostatak novca. Iako se u početku buduća glumica bavila manekenstvom, vremenom je našla put do ekrana. Godine 1981. Rajan je debitovala u drami "Bogati i poznati", a 1982-1984 pojavila se u sapunici "Kako se svet okreće". Početkom 1980-ih, takođe se pojavila u nekoliko TV reklama, uključujući za Burger King i brend paste za zube Aim. Na kraju je napustila koledž i počela da koristi devojačko prezime svoje bake Rajan.

U početku se Meg Rajan pojavljivala uglavnom u sporednim ulogama. Posle nastupa u kultnom " Top Ganu ", njeno lice bilo je nemoguće zaboraviti. Tri godine kasnije, dobila je svoju prvu glavnu ulogu u romantičnoj komediji ("Kad je Hari sreo Seli" 1989.), koja je pokrenula njenu karijeru.

Devedesete i rane 2000-te bile su pravo zlatno doba za Meg Rajan: "Nespavani u Sijetlu" (1993), "Francuski poljubac" (1995), "Imaš poštu" (1998), "Kejti i Leopold" (2001), "Slatka osveta" (2009) . Za titulu "kraljice romantičnih komedija" Meg Rajan je mogla da se takmiči samo sa Džulijom Roberts .

Zanimljivo je da su uloge koje je Rajan dva puta odbila dospele u ruke Džulije. Prva je bila Šelbi u komediji-drami Čelične magnolije , za koju je Roberts osvojila Zlatni globus za najbolju sporednu glumicu i bila nominovana za Oskara. Rajan je takođe odbila ulogu u sada kultnom filmu "Lepa žena". Za ovu ulogu Džulija je ponovo nominovana za Oskara i osvojila Zlatni globus, ovog puta za najbolju glumicu u mjuziklu ili komediji.

Meg Rajan nikada nije bila nominovana za Oskara i iako je nekoliko puta bila nominovana za Zlatni globus, nikada nije osvojila statuetu. Glumica je takođe trebalo da odbije uloge u " Kad jaganjci utihnu" i filmu "Duh".

Sa konja na magarca

Top Gan joj je doneo nešto drugo. Poručnik Nik "Gus" Bredšo i njegova "žena" iz filma odlučili su da emocije koje su nastale tokom snimanja filma, još prodube. I tako su Entoni Edvards i Meg Rajan postali par. Međutim, ova veza nije dugo trajala.

Na snimanju svog sledećeg filma , "Interkosmosa" iz 1987, Meg Rajan je upoznala Denisa Kveida . Amorova strela ih, međutim, nije odmah pogodila. Par nije počeo da izlazi sve do produkcije njihovog drugog zajedničkog filma, "Umro po dolasku" 1988. godine.

Kao što i priliči pravoj "kraljici romantične komedije", Meg Rajan i Denis Kvejd venčali su se na Dan zaljubljenih 1991. i godinu dana kasnije na svet dobili sina Džeka Kvejda. Iako se zvanično brak smatrao savršenim, ova priča se ne završava rečima "i živeli su srećno do kraja života". U junu 2000. par je objavio da se rastaje, a u julu 2001. već su bili razvedeni.

Mediji su okrivili Meg za raspad braka, koja je 2000. godine na snimanju trilera "Dokaz života" ušla u aferu sa Raselom Krouom . Od "američke zvezde" odjednom je postala "grešnica". Glumica je brzo prekinula vezu sa kolegom sa seta. Godinama kasnije, međutim, priznala je da joj je tada bio velika podrška.

"Odjednom sam postala tabloidni heroj. Gde god da sam otišla ljudi bi prestali da pričaju i zurili u mene. Za njih sam bila grešnica", rekla je Rajan za Gardijan tri godine nakon što je njena veza prekinuta.

"Bio je to veoma loš brak i neko vreme nismo imali apsolutno ništa zajedničko. Mislim da je trebalo da odem mnogo ranije i zaista mi je žao što su stvari ispale kako jesu. Nije se radilo o mojoj aferi sa drugim muškarcem. Jednostavno nismo mogli da živimo zajedno", otkrila je glumica sedam godina nakon razvoda za magazin InStile. U istom intervjuu, Rajan je otkrila da ju je tokom njihovog braka, Kvejd varao.

Nakon intervjua, Denis Kvejd je dao komentar za Njujork Njuz.

"Naš sin ne bi trebalo da čita u štampi o tome kako se završio brak njegovih roditelja", rekao je glumac i dodao da je njegova veza sa Meg Rajan "najbolja veza u njegovom životu".

Godine 2003. mediji su objavili da je glumica upoznala Džona Kjuzaka, a 2007. Metjua Perija . Međutim, ovi odnosi nisu potvrđeni. 2010. godine Meg Rajan je u vezi sa pevačem i gitaristom Džonom Melenkampom. Međutim, njihov odnos je bio prilično buran. Par se s vremena na vreme rastajao i mirio. Godinu dana nakon veridbe objavljene 2018. godine, glumica je vratila prsten.

U januaru 2006. Meg Rajan je usvojila 14-mesečnu devojčicu iz Kine koju je nazvala Daisi True Rian.

Vremenom, Rajan je sve više počela da se udaljava od reflektora. Poslednji put na velikom platnu pojavila se 2015. godine u filmu "Itaka" u njenoj režiji.

Rajan je ispričala o svom odlasku iz sveta glume 2019. godine u intervjuu za Njujork tajms.

"Osećala sam se kao da više ne znam dovoljno ni o sebi ni o svetu da bih to odražavala kao glumica. Osećala sam se izolovano" , rekla je.

Glumica je takođe priznala da je kao mlada poznata ličnost bila u "nepovoljnom položaju" jer nikada nije mogla da bude sigurna ko joj govori istinu, a ko ne.

"Ne žalim se – toliko je prednosti da budete slavni – ali postoje i fundamentalni nedostaci: za deo vašeg mozga, za vas, za vašu dušu. Moja iskustva su bila previše deprimirajuća."

"Sad dobijam ponude da radim stvari, ali to nisu stvari koje bih volela da radim. Toliko se divim glumcima koji imaju neverovatnu životnu maštu", rekla je ona.

Očigledno, međutim, dve profesionalne ponude su se na kraju dopale Meg Rajan i ona je u maju ove godine objavila da se vraća ulozi i glumice i reditelja.

Scenario filma "Šta se kasnije dešava", u kojem će glumica glumiti sa Dejvidom Duhovnijem, zasnovan je na drami Stivena Dica "Zvezda padalica". Film će ispričati priču o bivšim ljubavnicima koji se godinama nakon rastanka slučajno sretnu na aerodromu. Njegova premijera planirana je za 2023. godinu.

Netfliks je u martu ove godine najavio da će Meg Rajan režirati predstojeću adaptaciju knjige "A Ladi's Guide to Selling Out" Seli Franson.

Komentari (0)
Loading