Slavna GLUMICA u kandžama SEKTE: "Silovali su nas i žigosali, a obećavali su slavu i novac"

Vesti 29.12.2022 10:47 0

Američka glumica Alison Mek, najpoznatija po ulozi u seriji Supermen "Smallville", još jednom je ispričala kako se pridružila kultu NXIVM misleći da će joj to pomoći da postane holivudska zvezda

Slavna GLUMICA u kandžama SEKTE: "Silovali su nas i žigosali, a obećavali su slavu i novac"

Profimedia

Mek je sve ispričala pre nekoliko godina u razgovoru sa Vanesom Grigorijadis, a sada su njene izjave objavljene na podkastu Gabrijela Šermana. Preselio sam se u Albani, gde je sedište NXIVM -a, da popunim prazninu u sebi i ponovo pronađem svoju dušu. Pitala sam jednog od osnivača, Kita Ranijera, da li može da mi pomogne da postanem velika glumica, a onda sam se osećala loše - rekla je Mek u uvodu.

Kit Ranijer (62) i Nensi Salcman (68) osnovali su NXIVM 1998. godine kao kompaniju za lični razvoj koja je ponudila razvoj tehnika za „unošenje radosti u živote ljudi“. Međutim, na kraju su se suočili sa teškim optužbama bivših članova koji su tvrdili da su seksualni robovi i da su žene žigosane Ranijerovim inicijalima i primorane na snošaj sa njim. Ranijer je na kraju osuđen na 120 godina zatvora 2019. godine, a to je ranije ovog meseca potvrdio i sud.


"Rekli su da sam bolesna"

Mek je, inače, 2021. godine osuđena na tri godine zatvora nakon što je priznala krivicu za optužbe da je manipulisala ženama da postanu seksualne robinje Ranijera. Međutim, povremeno u intervjuu koji je sada objavljen u podkastu, tvrdila je da nije kriva.

- Ranijer nije šef harema - rekla je tada Mek i napomenula da ne regrutuje mlade i udate žene da mu budu robinje. Rekla je da je osećala pritisak svojih prijatelja koji su je terali da napusti kult. - Rekla sam prijateljima da me saslušaju, da im objasne šta radim, a oni su mi rekli da mi je ispran mozak, da sam bolesna - dodala je Mek i potom nastavila: "Hodala sam sama i pitala se da li sam zaista poludela. Da li sam postala ta osoba na koju se ljudi ježe i koja radi užasne stvari? Imala sam mnogo takvih razgovora sa sobom – naglasila je ona.
 

Komentari (0)
Loading