Oglasila se SATANISTIČKA CRKVA povodom nastupa Sama Smita: "Izgledao je kao đavo lično, ali je on sklon SKANDALOZNOM izgledu"

Vesti 10.02.2023 09:00 0

Sem Smit našao se na meti kritika nakon nastupa na dodeli Gremi nagrada kada je sa Kim Petras svoj hit "Unholy" otpevao u crvenom autfitu i sa šeširom na kojem su bili rogovi

Oglasila se SATANISTIČKA CRKVA povodom nastupa Sama Smita: "Izgledao je kao đavo lično, ali je on sklon SKANDALOZNOM izgledu"

Profimedia

 

Sem Smit našao se na meti kritika nakon nastupa na dodeli Gremi nagrada kada je sa Kim Petras svoj hit "Unholy" otpevao u crvenom autfitu i sa šeširom na kojem su bili rogovi. Neki su na društvenim mrežama izvedbu nazvali "satanskom", a sada se o tomu oglasila i Satanistička crkva.

David Haris, predvodnik Satanističke crkve, rekao je kako smatra da je Smitova izvedba bila "u redu" i "ništa posebno".

"Tužno je kada političari koriste nečiju religiju kao poentu", izjavio je i opisao američkog senatora Teda Kruza, koji je kritikovao muzičara, kao "nežnu pahuljicu".

On je dodao kako je "provokativniji" muzički video imao Lil Nas X za Montero (Call Me By Your Name), u kojem se reper spušta u pakao i zapleše đavolu u krilu, a zatim ga ubija i uzima njegovu krunu. To je više u skladu s njihovom filozofijom, tvrdi Haris, jer su "pojedinci sami sebi bogovi".

Uprkos kritikama, Sem Smit je uspeo da uđe u istoriju

Podsećamo, američki senator Ted Kruz na Tviteru je uz snimak nastupa Sema Smita na dodeli Gremi nagrada napisao: "Ovo je zlo."

 

 

Uprkos kritikama, Sem Smit i Kim Petras ipak su uspeli da uđu u istoriju. Sem je postao prva nebinarna osoba koja je pobedila u kategoriji najbolje pop izvedbe dua/grupe, a Kim Petras prva transrodna umetnica koja je kući ponela ovu prestižnu nagradu.

 

Komentari (0)
Loading