ŠOK: Evo zašto je Bredu Pitu bio zabranjen ulazak u Kinu skoro 20 godina

Vesti 12.03.2023 20:30 0

Vlada nije bila zadovoljna jednim od njegovih filmova

ŠOK: Evo zašto je Bredu Pitu bio zabranjen ulazak u Kinu skoro 20 godina

Shutterstock

Bredu Pitu je zabranjen ulazak u Kinu skoro 20 godina zbog filma u kojem je glumio još 1997. Radnja filma, zasnovana na istorijskom događaju sredinom dvadesetog veka, navela je kinesku vladu da kazni slavnog glumca. .

Film 'Sedam godina na Tibetu' objavljen je 1997. U režiji Žan-Žaka , film priča priču o Hajnrihu Hareru , austrijskom planinaru koji je 1939. napustio svoju porodicu da bi se uputio na ekspediciju na Himalaje.

Zabrana zbog zavere

Kada je izbio Drugi svetski rat, Hajnriha i njegove pratioce zarobile su britanske trupe. Godinama kasnije, 1944, uspeo je da pobegne i stigao do glavnog grada Tibetskog autonomnog regiona, Lase, gde je upoznao i sprijateljio se sa mladim Dalaj Lamom. Njih dvojica su se sprijateljili pre invazije kineske narodnooslobodilačke armije 1950. godine.

„Za publiku je to dva sata, ali za mene je to pola godine života“, rekao je Pit za Intervju magazin.

Pekinški biroi za cenzuru zabranili su film širom Kine zbog negativnog načina na koji je prikazao zemlju i vojsku. Stoga, Pit nije mogao da uđe u Kinu od 1997. do 2014. godine, kada je pratio Anđelinu Džoli u Šangaj na promociji njenog filma „Maleficent“.

BONUS VIDEO

Komentari (0)
Loading