POSTAO JE NAJMLAĐI DOBITNIK OSKARA: Kada se spremao za film odrekao se STANA, smršao 15 kilograma, raskinuo s devojkom, a uz sve to naučio da svira KLAVIR

Lana Vidović Vesti 28.11.2021 19:12 0

Adrein Brodi nakon što je osvojio najprestižniju filmsku nagradu za film "Pijanista", povukao se iz javnosti

POSTAO JE NAJMLAĐI DOBITNIK OSKARA: Kada se spremao za film odrekao se STANA, smršao 15 kilograma, raskinuo s devojkom, a uz sve to naučio da svira KLAVIR

Profimedia

 

Adrijen Brodi ušao je u istoriju 2003. kada je za ulogu u drami "Pijanista" osvojio Oskarai tako sa svojih 29 godina postao najmlađa osoba kojoj je to pošlo za rukom.

U filmu Romana Polanskog glumac je igrao Vladislava Špilmana, jevrejskog pijanistu koji je čudom preživeo uništenje varšavskog geta u 2. svetskom ratu. Brodijevo preuzimanje zlatne statue jedno je od onih koje će ostati upamćeni. Presrećni Adrien iznenadio je koleginicu Hale Beri, koja mu je uručivala nagradu, i poljubio je, a ona se prepustila tome.

Profimedia

 

 

Kako bi se spremio za ulogu čoveka koji je izgubio sve u filmu "Pijanista", Adrein Brodi se izolovao od svih ljudi u svom životu, odrekao se svog stana i automobila, raskinuo sa devojkom, izgladnjivao sebe i smršao čak 15 kilograma, a uz sve to naučio je da svira Šopena na klaviru.

Sa 29 godina, postao je najmlađi dobitnik Oskara ikada, za glavnu mušku ulogu.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Adrien Brody (@adrienbrody)

 

Zanimljivo je da je Brodi, koji je 14. aprila proslavio 48. rođendan, kako bi se što bolje pripremio za ulogu u "Pijanisti", prodao svoj stan i automobil i odselio se u Poljsku. Tamo je naučio da svora klavir i smršao čak 14 kilograma.

Nakon uloge u toj istorijskoj drami i osvajanja Oskara pao je u depresiju, a jedna od stvari koja mu je pomogla u tim trenucima bilo je slikarstvo.

Komentari (0)
Loading