Smrt kuca na VRATA: Poznati GLUMAC više ne može ni da hoda, tvrdi da neće dočekati starost

Vesti 29.04.2023 22:00 0

Majkl Džej Foks je otkrio da mu se zdravlje pogoršalo i govorio je o detaljima Parkinsonove bolesti.

Smrt kuca na VRATA: Poznati GLUMAC više ne može ni da hoda, tvrdi da neće dočekati starost

Printscreen/Youtube

Majkl Džej Foks (61) se više od 30 godina bori sa Parkinsonovom bolešću, a u poslednje vreme mu se zdravstveno stanje pogoršalo, pa se kreće uz pomoć invalidskih kolica. Zvezda filmskog serijala "Povratak u budućnost" dao je intervju za emisiju CBS-a "Sunday Morning" i priznao koliko mu je teško. „Neću doživeti 80 godina“, rekao je glumac, što se vidi u najavi emisije. „Da, smrt kuca na vrata. neću lagati. Postaje teško, sve teže. Svakim danom je sve teže“, rekao je Majkl novinarki Džejn Poli. Potom je otkrio da je operisan na kičmi, ali mu je taj zahvat 'ometao' hodanje i počeo je da 'lomi' druge delove tela, uključujući ruku, lakat, lice i šaku.

 

 


On je objasnio da 'veliki ubica' Parkinsonove bolesti padanje, a može da dođe i do problema sa žvakanjem hrane i upale pluća. „Ne umire se od Parkinsonove bolesti. Umire se od Parkinsonove bolesti. Dakle, da, razmišljao sam o mortalitetu ove bolesti', rekao je Foks, kome se mnogi dive jer se već dugo bori sa teškom bolešću i uvek pokušava da bude optimista. Majklu su lekari dijagnostikovali bolest kada je imao 29 godina i tada je osnovao fondaciju, radio na filmskim i televizijskim projektima i bio odan svojoj porodici. Glumac je uvek pronalazio snagu u svojoj supruzi, koleginici Trejsi Polan (62), kojom se oženio 1988. godine, a imaju blizance Akvinu i Šajler (27), ćerku Esmu (21) i sina Sema (33).

 

 

 

 


„Trejsi i deca su neverovatni. Znam da zvuči dosadno, zvuči kao bajka, ali u braku smo 30 i nešto godina, tako da smo očigledno otkrili nešto dobro", rekao je Foks. Majkl je upoznao Trejsi 1985. godine kada je dobila ulogu njegove devojke u hit sitkomu 'Porodične veze'. U to vreme, Polan je bio u dugoj vezi sa Kevinom Bejkonom. „Verovatno ćemo se venčati, ali osećam da smo još uvek deca i da je brak tako odrasla stvar. Strašno sam zaljubljena', rekla je tada glumica o svojoj vezi sa Kevinom.

Majkl je imao dugogodišnju devojku, Nensi Mekion, a kasnije se pričalo da se ljubio sa Kortni Koks. Međutim, ubrzo je započeo vezu sa Trejsi, sa kojom je posle serije snimio film 'Bright Lights, Big City'. Zaprosio ju je 26. decembra 1987. posle sedam meseci zajedno. „Nisam se brinuo da ću biti odbijen. Najteže je bilo odlučiti kada ćemo se venčati i kako niko neće znati za to“, rekao je Foks, koji je tokom godina prikupio više od 1,5 milijardi dolara za istraživanje Parkinsonove bolesti. To je bolest poremećaja kretanja usled smanjenja lučenja hemijske supstance dopamina u delu mozga koji ima važnu ulogu u kontroli voljnih pokreta.

BONUS VIDEO

 

Komentari (0)
Loading