Marini Tadić su posle SEDAM godina jedva postavili dijagnozu: Imala je PODMUKLE simptome, morala je na HITNU operaciju!

Vesti 02.05.2023 12:30 0

Pevačica je doslovno prošla kroz pakao

Marini Tadić su posle SEDAM godina jedva postavili dijagnozu: Imala je PODMUKLE simptome, morala je na HITNU operaciju!

Printscreen/Instagram

Pevačica Marina Tadić, 2015. godine je operisana zbog endometrioze, veoma opasnog ginekološkog problema koji se ženama teško otkriva. 

Bolne menstruacije, bolni intimni odnosi, problemi sa začećem, samo su neki od simptoma na koje se pacijentkinje koje imaju endometriozu najčešće žale.

- Probudite se i u tom trenutku volite ceo svet, posle petnaest minuta krenete da se znojite, posle četrdeset pet minuta biste nekog ubili. Onda vam je hladno, pa vam je vruće, onda krene neka nesnosna nervoza, pa se onda umirite, tako vam je narednih šest do devet meseci - podelila je svoje iskustvo u "RTS" Ordinaciji Marina Tadić.

Marina Tadić je otkrila ovo stanje tokom redovnog ginekološkog pregleda, kada joj je rečeno da na jajniku ima promene koje upućuju na endometriozu.

- Bila sam kod ginekologa na pregledu u januaru, a u decembru kada sam došla, on je rekao da imam endometriozu. Moji ciklusi jesu bolni, ali nisam imala simptome endometrioze -  navodi pevačica.

Pogledajte kako Marina sada izgleda:

 

Ona je rekla da je oduvek imala bolne menstrulane cikluse i dodala da je tada od lekara saznala da se endometrioza brzo širi i da se može desiti da ode na pluća, pa čak i na mozak. Tada je odlučila da čuje mišljenje i drugih lekara.

- Potražila sam mišljenje još dva doktora. Jedan doktor je bio za injekcije, drugi je rekao da će se to smanjiti, a raslo je. Zato sam se odlučila za svog doktora i operisana sam 2015. godine. Verujem doktoru Nenadu Dimitrijeviću, kada mi je on rekao da to treba da uradimo, nisam imala nikakvu dilemu. Operacija je bila u totalnoj anesteziji, posle su mi ispričali kako izgleda operacija. Oni vas okreću i vi visite, baš je katastrofalno - bila je iskrena pevačica.

Posle operacije sledi uvođenje u veštački izazvan klimaks ili trudnoća.

- Posle toga vam lekari savetuju da zatrudnite. Mnoge devojke u tom trenutku nemaju partnera. Onda postoji druga faza lečenja koju sam ja imala, a to je uvođenje u veštački klimaks. Devet meseci primate injekcije, svaki mesec, isti dan i u isto vreme prima se injekcija koja sprečava cikluse. Devet meseci nisam imala ciklus, držali su me u veštačkom klimaksu da se ciste ne bi povratile. To je bila 2016. godina, a svoju ćerku sam rodila 2020. godine. Normalno sam zatrudnela, prirodnim putem i porodila sam se na carski rez -dodaje pevačica.

Marina je otkrila da je jedva podnosila samu sebe.

- Probudite se i u tom trenutku volite ceo svet, posle petnaest minuta krenete da se znojite, posle četrdeset pet minuta biste nekog ubili. Onda vam je hladno, pa vam je vruće, onda krene neka nesnosna nervoza, pa se onda umirite, tako vam je narednih šest do devet meseci - podelila je svoje iskustvo pevačica i dodala:

- Kao žena sam bila slomljena. U jednom trenutku sam se oprostila da neću imati decu i odlučila sam da se posvetim karijeri, ali sve se to sredi kad treba i kad dođe vreme. Nisam imala nikakvih problema da zatrudnim, kad sam poželela, tad sam i zatrudnela. Bolni ciklusi su prestali kada sam se porodila. Mesecima pre otkrivanja endometrioze nisam imala obilan ciklus, za ceo dan dve do tri kapi. Tek kad sam se porodila, shvatila sam kako izgleda ciklus kod drugih žena - otvoreno kaže Marina.

 

 

 

Komentari (0)
Loading