Poznati glumac PODMLAĐEN za 44 godine: Moderna tehnologija napravila ČUDO!

Vesti 05.05.2023 12:00 0

Američki glumac Harison Ford u novom, petom nastavku filma o avanturama legendarnog arheologa Indijane Džonsa, verovali ili ne, u nekim scenama izgleda kao pre 44 godine!

Poznati glumac PODMLAĐEN za 44 godine: Moderna tehnologija napravila ČUDO!

Printscreen/Youtube

Tokom 25 minuta filma glumac Harison Ford je digitalno podmlađen kako bi mogao da igra 35-godišnjeg Indijanu Džonsa iz vremena prvog dela filma.

To će prvo videti publika na filmskom festivalu u Kanu sredinom maja, a od kraja juna i ceo svet, kada film "Indijana Džons i brojčanik sudbine" bude na redovnom bioskopskom programu.

 

 

Ford, koji je na pragu devete decenije, ipak je morao da pokaže da je u dobroj formi i snimi, za prosečnog čoveka njegovih godina, zahtevne fizičke scene.

Kasnije mu je, zahvaljući tehnologiji, lice "podmlađeno" da bi odgovaralo vremenu u kojem se scena dešava.

- Ford je neverovatno okretan i brz i to mu je olakšalo da odglumi sve scene. Tehnologija uključena u proces snimanja sasvim je druga stvar - rekao je reditelj filma Džejms Mangold, a prenosi "Varajeti".

- Imali smo gomilu snimaka njega u krupnim planovima, srednjim, širokim, svetlim, slabim svetlima... Jednog dana bismo snimili 79-godišnjeg Forda, koji igra 35-godišnjeg Indijanu, i dva dana kasnije njegovo lice bi bilo potpuno drugačije, podmlađeno - preneo je reditelj.

Ranije je Ford otkrio da je njegovo digitalno lice "uzeto" iz arhivskih snimaka dostupnih "Lukasfilmu", koji stoji iza projekta.

Poznati glumac PODMLAĐEN za 44 godine: Moderna tehnologija napravila ČUDO!

Printscreen/Youtube

 

- Ne znam tačno kako oni to rade, ali ono što ćete videti u "Indijani" moje je pravo lice. Oni mi stave ove tačke na lice, ja izgovorim reči i onda urade nešto fantastično - objasnio je glumac.

Ford je bio fasciniran tehnologijom, ali je priznao da nema želju da ponovo bude mlad.

- Drago mi je što imam ovoliko godina! - poručio je Ford.

 

Komentari (0)
Loading