Sestra Emine Jahović je DOKTORKA: Krenula je stopama roditelja, a mnogi smatraju da UOPŠTE ne liče

Vesti 08.05.2023 18:00 0

Eminina sestra Sabina je sušta suprotnost svoje sestre

Sestra Emine Jahović je DOKTORKA: Krenula je stopama roditelja, a mnogi smatraju da UOPŠTE ne liče

Printscreen/Instagram

 

Emina Jahović je najmlađe dete u porodici lekara. Njeni roditelji su bili Senija, pedijatar, i Nusret, kardiotorakalni hirurg, koji je preminuo kada je Emina bila veoma mala. Ona ima starijeg brata Mirsada Jahovića Turkdžana, poznatog košarkaša, i sestru Sabinu, koja je starija od nje i takođe se bavi medicinom, išla je stopama svojih roditelja.

Sabina je završila Medicinski fakultet i specijalizaciju iz dečije psihologije u Beogradu, gde je radila u Dnevnoj bolnici za adolescente tokom deset godina. Pored toga, stekla je deo psihoanalitičke edukacije u Italiji i postala je član brojnih svetskih foruma i asocijacija iz svoje struke. Danas Sabina radi u privatnoj praksi sa decom, adolescentima i odraslima.

Iako se Sabina ne ističe u javnosti, Emina ponekad deli zajedničke fotografije sa sestrom na svom Instagram nalogu.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Emina Jahovic (@yaemina)

- U bratu nikad nisam imala drugara, a ni u sestri. Prijatelji su mi bili, ali drugari ne. Kad mi je otac umro, moj brat je odmah morao da preuzme ulogu oca. Imao je tri žene u kući, bila je nezgodna situacija u zemlji - kazala je jednom prilikom Emina, dodajući da je i sestra prema njoj imala odnos kao da joj je majka.

- Sada, kada smo svo troje odrasli ljudi koji imaju svoju decu, sada smo počeli da se družimo.

O razlozima kojima se rukovodila kada je izabrala medicinu za životni poziv, Sabina je u jednom intervjuu rekla:

- Detinjstvo sam provela u sredini koja je imala specifičan odnos prema mentalnim poremećajima. Od njih se strahovalo, ali se nije bežalo. Oni koji su patili od psihičkih problema nisu bili stigmatizovani i otuđeni od zajednice. Sa njima se živelo i njima se dozvoljavalo da vode svoje živote u skladu sa njihovim poimanjem sveta. Izabrala sam da se bavim suštinom medicine, a to je lečenje čoveka i, na neki način, nečim što je prividno na margini, a zapravo je njena suština, a to je duša.

Sestra Emine Jahović je dodala i da je teško raditi sa ljudima, naročito sa onima koji pate, ali ako uspete da im pomognete, zadovoljstvo je neizmerno, prenosio je dalje „Hello".

- Susret sa drugima je uvek i novi susret sa sobom. Pacijenti su me naučili da budem strpljivija, da izdržim neizvesnost, sumnju i neznanje.

BONUS VIDEO

Komentari (0)
Loading