Prva Versaće haljina na dodeli Oskara IKADA: Sindi Kraford je ovu toaletu upisala u istoriju mode!

Vesti 13.05.2023 12:30 0

Sidni Kraford je 1991. godine zasenila sve prisutne u crvenoj haljini, a crvenim tepihom je prošetala sa tadašnjim dečkom Ričardom Girom.

Sindi Kraford

Foto: Tanjig/ Jordan Strauss

Proslavljena manekenka Sindi Kraford, jedna od najvećih zvezda modelinga devedesetih, oduvek je bila ikona stila koja je iznova i iznova oduševljavala svojim smelim modnim kombinacijama. 

 

 

Sindi Kraford je pripadala generaciji prvih supermodela i činila slavnu petorku s Klaudijom Šifer, Naomi Kempbel, Kristi Tarlington i Lindom Evanđelistom a i dan-danas važi za jednu od najlepših žena sveta.

A te davne 1991. godine kada se ruku pod ruku na crvenom tepihu prilikom 63. dodele Oskara pojavila sa svojim tadašnjim dečkom, a kasnije suprugom Ričardom Girom, Sidni Kraford je ispisala stranice modne istorije.

 

 

Njeno tadašnje izdanje je do dan-danas postalo jedno od njenih najboljih izdanja ikada, a čak je ušlo među najzapaženije modne kombinacije koje su se ikada pojavila na dodeli Oskara. 

Ova haljina je proglašena u "Telegraphu" za 12. najbolju haljinu svih vremena na crvenom tepihu.

 

 

Prema sajtu "News&celebrity style", crvena haljina je ubrojana u 10 najboljih koje su se pojavila na dodeli Oskara..

U pitanju je Versace crvena haljina.

 

 

Duga večernja haljina sa bretelama i izraženim dekolteom pozadi je imala dubok šlic i veliki izrez na leđima u vidu ukrštenih bretela, ali ni jednog trenutka nije izgledala degutantno i neprimereno.

Manekenka je uz ovu haljinu obula crne sandale sa špicastim vrhom i širokim kaišićima, a uz to je imala i crnu torbicu.

 

Ova haljina je imala veliki uticaj na modu, pa je tako u godinama i decenijama iza, napravljeno mnogo haljina po uzoru na ovu. 

Komentari (0)
Loading