Zasmejavao je ceo svet, dok mu se život RASPADAO: Njegovu iznenadnu SMRT pod misterioznim okolnostima niko nikad nije ISTRAŽIO!

Vesti 10.04.2023 17:00 0

Prereana smrt je bila šok za sve, a njegove uloge su i dan danas mnogima omiljene

Zasmejavao je ceo svet, dok mu se život RASPADAO: Njegovu iznenadnu SMRT pod misterioznim okolnostima niko nikad nije ISTRAŽIO!

Profimedia

Da nas nije rano napusti, Džon Frenklin Kendi bi imao ove godine 71 godinu.

Džon je ostao upamćen po ulogama u sjajnim komedijama, uključujući "The Blues Brothers", "Uncle Buck", "Splash", "Cool Runnings", a pojavio se i u nastavku filma "Sam u kući".

Preminuo je 1994. godine, a imao je samo 43 godine. Za sobom je ostavio ženu, decu i veliki broj filmskih uloga.

Rođen u Kanadi, 31. oktobra 1950. godine, odrastao je u kanadskoj provinciji iz koje se preselio u Toronto kako bi pohađao srednju školu, a kasnije i koledž.

Još dok je bio na koledžu počeo je da odlazi na audicije, a svoju prvu ulogu dobio je 1971. godine. Počeo je da glumi u malim televizijskim i filmskim projektima, a na jednom snimanju je upoznao Rika Moranisa. I baš tada njegov život se menja iz korena. Shvatio je da najviše uživa u snimanju komedija i počeo je da radi punom parom.

Prvu veću ulogu dobio je humorističnoj seriji "Second City Television", a nastavio je glumiti u komedijama na velikom platnu – uključujući "The Blues Brothers"

Do ranih 80-ih, Džon je bio vlika zvezda komedije, ali najveći uspeh je napravio 1984. godine zahvaljujući ulozi Fredija Bauera u "Splashu" u kojem je glumio sa Tom Hanksom. Od tog trenutka, njegova karijera se vinula u nebo, a filmske uloge nastavile su samo da se nižu.

Zasmejavao je ceo svet, dok mu se život RASPADAO: Njegovu iznenadnu SMRT pod misterioznim okolnostima niko nikad nije ISTRAŽIO!

Profimedia

 

Osim na poslovnom planu, išlo mu je i na privatnom pa se Džon oženio Kanađankom Rozmari Hobor 1979. na ceremoniji u Torontu, a par je ostao u braku sve do Džonove iznenadne smrti. Dobili su ćerku Dženifer koja je rođena u 1980. i sina Krisa koji je rođen 1984., a oboje su krenuli njegovim stopama.

Borba sa depresijom i srčani problemi

Tokom života Džon se borio sa težinom, a proganjala ga je i porodična istorija srčanih bolesti.

Govoreći za The Hollywood Reporter 2016., Džonov sin Kris rekao je: - Uvek je radio na svojoj težini i zdravlju. I na sreću, pomogao nam je da to sami shvatimo. Odrastao je sa srčanim oboljenjima. Moja sestra i ja smo svesni toga i pazimo na sebe. Njegov otac je imao srčani udar, njegov brat je imao srčani udar. Bilo je to u porodici. Imao je trenere i nutricioniste i radio je na svojoj ishrani. Znam da je dao sve od sebe.

Tokom života Džon se suočio i sa mentalnim problemima. Kako je sam često govorio, njegov najveći neprijatelj je bila depresija.

Supruga Tonija Cetinskog progovorila o TEŠKOJ borbi za goli život: Dva dana ranije je osetila simptome, a onda je usledio PAKAO!

- Ne gledam svoje filmove. Jednostavno sam previše kritičan prema sebi.

Časopis People ranije je tvrdio da je patio od ozbiljne anksioznostu, dok drugi izvještaji navode da je bio duboko povređen podsmehom okoline na račun fizičkog izgleda. Sve to je bilo, kako navode, previše za njega.

Džonov prijatelj, producent Peter Kaminski, govorio je da su problemi sa težinom pokojne zvezde povezani sa njegovim mentalnim zdravljem, rekavši: "Hrana, piće, pušenje. Za Džona je to bio način da uguši tu anksioznost koju je osećao".

Iznenadna smrt pod misterioznim okolnostima

Holivud i njegovi fanovi ostali su šokirani kada je 4. marta 1994. svet obišla vest da je Džon preminuo u 43. godini života. Zvanični nalazi kažu da je preminuo od posledica srčanog udara radeći na svom novom filmu "Wagon's East" u Meksiku.

Međutim, mnogi sumnjaju u tu verziju. Istraga nikad nije pokrenuta, ali postojali su navodi i govorkanja da je glumac sam sebi oduzeo život tako što se predozirao tabletama.

Šta je prava istina nikada nećemo saznati.

Komentari (0)
Loading