Posle Pikea, došla i ona na red: Šakiri preti kazna od 8 godina zatvora, a moraće da iskešira 20 miliona evra

Jelena Vukelić Vesti 14.02.2024 14:58 0

Prema pisanju španskih medija, Šakira bi mogla da završi u zatvoru i da uz sve to plati kaznu od 22.8 milona evra

Posle Pikea, došla i ona na red: Šakiri preti kazna od 8 godina zatvora, a moraće da iskešira 20 miliona evra

Shutterstock

A o čemu se zapravo radi?

Zanosna umetnica iz Kolumbije, čiji ljubavni život je centru pažnje svetske štampe nakon što se razišla sa bivšim fudbalerom Đerarom Pikeom, uskoro će morati da se pojavi na sudu u Španiji.  Ova vest dolazi svega nekoliko dana nakon što su Pike i njegova nova devojka Klara Čija takođe bili na sudu, gde su tražili da se jednoj osobi izrekne zabrana prilaska zbog konstantog uhođenja.

Ipak, Šakirini problemi su druge prirode i čini se da potencijalno mogu da budu mnogo opasniji po zvezdu iz Kolumbije.  

Pevačica je pred sudom u Španiji optužena za utaju poreza. Šakira, kako prenose medije iz ove zemlje, navodi da je ona ispunila sve svoje poreske obaveze u Španiji. 

Ako se na sudu dokaže da je kriva, preti joj kazna od čak osam godina zatvora i novčana od 23.8 miliona evra.

Pojedini mediji tvrde da su im poverljivi izvori odali informacije koje se odnose na pevačicinu odbranu. Po tim informacijama, Šakirini advokati tvrde da je ona tokom perioda koji se spominje u optužnici bila „bez tačnog prebivališta zbog njenog posla".

 

Navodi se da do 2015. godine nije živela konstantno u Španiji‚, te da iz tog razloga nije mogla da bude tretirana kao poreski rezident. Pevačica je tada navodno "živela u avionu više od bilo kojeg pilota“.

Zvezda iz Kolumbije navodi da je uopšte počela da posećuje Barselonu kada je ušla u romansu sa Pikeom 2011. godine.Navela je da i pored kuće koju je kupila u Kataloniji, ima još nekoliko kuća u Urugvaju, NJujorku, Majamiju, Kolumbiji i na Bahamima.

Ona je, po španskim medijima, navela da je Pike u jednom trenutku karijere imao ne baš sjajan odnos sa tadašnjim trenerom Barselone, Pepom Gvardiolom.

Zbog toga je razmišljala i o kupovini objekta van Barselone, u zavisnosti od toga gde bi Pike mogao da nastavi karijeru.

Takođe je rekla da je selidba u Španiju predstavljala vellik minus za njenu karijeru, zbog čega u startu nije želela da dođe tamo.

 

 

Komentari (0)
Loading