Ko je Delfina, žena na čelu modne kuće Dior? Postavio ju je otac, a kažu da je potez bio vrlo očekivan

Vesti 22.06.2023 09:00 0

Najbogatiji čovek na svetu, Bernard Arnault, postavio je svoju ćerku Delfine Arnault (47) na čelo Diora, pokrenuvši spekulacije o mogućim dešavanjima u ovoj modnoj kući

delfina

Profimedia

 

Uzbudljive vesti iz sveta mode obavijaju Bernarda Arnaulta, najbogatijeg čoveka na planeti, dok je odlučio da svoju ćerku Delfinu Arnault (47) postavi na čelo modne kuće Dior. Ovaj potez izazvao je živahne spekulacije i podstakao maštu o mogućim nadolazećim promenama u prestižnom brendu.

Delfina je već od 2013. godine zauzimala poziciju izvršnog potpredsednika Luj Viton brenda, koji je deo poslovnog carstva Bernara Arnaulta. LVMH, kompanija koju Bernard predvodi, gospodari najprestižnijim modnim brendovima poput Fendija i Luj Vitona, te njena ukupna vrednost prelazi cifru od 336 milijardi funti. Kao milijarder koji je prošle godine skinuo sa trona Ilona Maska kao najbogatiju osobu na svetu, Bernar ima petoro dece, sva su zaposlena u okviru LVMH grupe, a upravo je Delfina izabrana da preuzme kormilo Diora.

Karijeru je Delfina započela u međunarodno priznatoj konsultantskoj firmi za strategije, MekKinsi, gde je sticala dragoceno iskustvo. Nakon toga, koračajući hrabro u modni svet, prelazi u kompaniju Džona Galijana, gde je aktivno učestvovala u razvoju brenda, gradeći temelje svog praktičnog znanja o modnoj industriji. Zbog ovih razloga, mnogi smatraju da je ova promena na čelu Diora sasvim logičan i prirodan sled događaja.

Očekujemo da će Delfina Arnault doneti svežu viziju, oplemenjenu iskustvom stečenim u svetskom modnom vrhu, dok vodi ovaj ikonični brend ka novim visinama u nadolazećim godinama.

Komentari (0)
Loading