INTERVJU Drago Jovanović, novinar: Teško je ne dozvoliti emocijama da vas slome

Vesti 22.08.2023 10:04 0

Novinar i urednik Drago Jovanović otkrio nam je svoje vrline i mane, gde voli da provodi odmor, ali i koju želju još nije ostvario.

Drago Jovanović

Foto: promo/TV K1

Poznato televizijsko lice Drago Jovanović više od dvadeset godina informiše gledaoce o najvažnijim događajima u zemlji i svetu, a poslednje tri godine to radi na televiziji K1, gde uređuje i vodi jutarnji program „Uranak“. Odnedavno publici ukazuje i na to koliko je važna briga o zdravlju, kao urednik televizije „Doktor“ i voditelj emisije „Na prvom mestu“. Dok se odmara, sumirali smo prethodnu godinu i pričali o opuštenim, letnjim temama.

Tri godine vodite jutarnji program „Uranak“. Šta smatrate najvećim uspehom prethodne sezone?

- Rat, inflacija, femicidi i pred kraj sezone masakri u OŠ „Ribnikar“ i na teritorijama Mladenovca i Smedereva, za dvadeset godina koliko se bavim ovim poslom - sigurno najteža godina. Teško je izveštavati o takvim događajima i ne dozvoliti emocijama da vas slome. Još teže je biti trezven i ne podleći dezinformacijama kojima smo bombardovani iz minuta u minut. Ponosan sam na tim koji radi „Uranak“, jer smo uspeli  da se odupremo svemu tome i da ostanemo profesionalni i objektivni.

Drago Jovanović

Foto: promo/TV K1

 

Urednik ste televizije „Doktor“. Šta ćemo gledati u novoj sezoni?

- Obećavam da ćemo kroz primere u našim emisijama još više približiti važnost preventive i brige o zdravlju. Uverićemo vas da briga o onome što nam je najdragocenije nije ni teška ni skupa niti zahteva puno odricanja.

Na toj televiziji vodite emisiju „Na prvom mestu“. Šta je vama na prvom mestu kada je reč o zdravlju, a šta u životu?

- Kada govorimo o zdravlju, za mene je najvažnija mera (balans). Nisam zagovornik nikakvih restriktivnih metoda i načina ishrane, osim ako lekar iz objektivnih razloga propisuje baš takvu meru. Zvuči kao izlizana fraza, ali mera je zaista ključ zdravlja. Kada je reč o životu, ljubav je ono što me pokreće, kao i sve nas. Ljubav prema voljenoj osobi, prijateljima, životu... svemu pristupam s ljubavlju.

Kojih zdravih navika se uvek pridržavate?

- Redovno treniram, četiri puta nedeljno. Ne kombinujem nikada više od tri vrste namirnica u obroku (jedna vrsta proteina, jedna vrsta ugljenih hidrata i puno salate). Trudim se da popijem barem dva litra vode dnevno i da spavam minimum šest i po sati.

Drago Jovanović

Foto: promo/TV K1

 

Da li imate lošu naviku koju se trudite da promenite?

- Imam, čokolada je moj najveći porok. Ranije sam umeo da pojedem i po 300 grama odjednom. Uspeo sam da to stavim pod kontrolu, sada sam naučio da se samo zasladim.

Šta vam uvek izmami osmeh?

- Meni malo treba za sreću i za osmeh. Više me raduje kad svojim gestom ja nekome izmamim osmeh.

Šta nikada ne biste oprostili?

- Za mnogo toga što sam rekao da ne bih, već sam oprostio.

Neostvarena želja?

- Volim vodu, ona me smiruje, nadahnjuje i zaista punim baterije pored vode. Kućica na moru, mala barka i šum talasa, to ću sebi ispuniti nadam se za 10 do 15 godina.

Drago Jovanović

Foto: promo/TV K1

 

Radite stresan posao. Da li imate neki hobi koji vas opušta?

- Treningom počinjem dan, tako lakše izdržim sve ono što mi pada na leđa tokom dana. Uveče volim druženje s prijateljima, film, pozorište, knjiga uvek dobro dođe.

Kako ćete provesti letnju pauzu?

- Bio sam početkom leta u Grčkoj, a planiram i odmor u Crnoj Gori. Obožavam Dobrotu i Humu jer ima svoju peščanu plažu u zalivu. Meni je jedini pravi odmor more, mada ću provesti i nekoliko dana na planini, ali i tamo ima mnogo jezera. Kao što sam već rekao, pored vode se najbolje osećam

Da li možete da se isključite potpuno kada ste na odmoru ili i tada pratite aktuelna dešavanja?

- Ne vredi ni da pokušavam. Sve i da se isključim, ne isključe se moji prijatelji, tako da od dnevnih dešavanja ne uspevam da pobegnem.

 

 

 

Komentari (0)
Loading