Anđelina Džoli u pohodu na svet mode: Glumica je postala dizajnerka, ovo je njena prva haljina

Olja Jelić Vesti 03.10.2023 17:47 0

Holivudska diva u pohodu na svet mode

Anđelina Džoli

EPA

Anđelina Džoli kao slavna glumica je ostvarila brojne uspehe u Holivudu, ali jedna stvar ne može da joj se ospori – da je majka za primer. To joj je najvažnija uloga. Poslednjih godina, gde god se pojavi, na ulici ili na crvenom tepihu, društvo joj prave deca. Oko njih se vrti i nova priča za Vogue.

Ove jeseni zvanično je zakoračila i u vode mode. Haljina u kojoj ju je Eni Libovic slikala za novembarsko izdanje magazina nosi potpis Atelier Jolie.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Vogue (@voguemagazine)

 

Novi poduhvat uklapa se u njen etički kodeks, društveno-političke stavove i globalnu brigu o ekologiji. Namera joj je bila da osnuje neku vrstu kulturnog centra: radionicu sa uslugama krojenja i recikliranja, galerije gde bi lokalne zanatlije izlagale svoja dela i kafić u saradnji sa izbegličkim organizacijama.

– Ne želim da budem veliki modni dizajner, već da sagradim prostor za druge, da oni to postanu. Upoznala sam mnogo zanatlija tokom godina, veoma sposobnih, talentovanih ljudi, i volela bih da vidim kako se razvijaju.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Vogue (@voguemagazine)

 

Za lansirnu rampu odabrala je kultno mesto na Menhetnu, zgradu u kojoj su nekad živeli i stvarali slavni umetnici Endi Vorhol i Žan-Mišel Baskijat. Nada se da će njen brend inspirisati žene da se osećaju dovoljno snažno da pokažu i svoju osetljivu stranu.

Anđelina, veliki zagovornik održive mode, u realizaciju ideje o sopstvenom brendu krenula je pre godinu i po dana. Jedan od prvih modela je ova haljina izrađena od deadstock materijala, onog sa otpada. 

U modni projekat uključila je i najstariju decu. Devetnaestogodišnji Paks je osmislio logo, godinu dana mlađa Zahara je zajedno sa mamom tražila idealnu lokaciju. To nas je uvelo u drugu priču, o majčinstvu.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Vogue (@voguemagazine)

 

Holivudske zvezde koje su usvojile decu

– Postala sam majka kada sam imala 26 godina. Ceo moj život se promenio. Spasilo me je to što sam dobila decu, naučilo me da drugačije postojim na ovom svetu. Završila bih na dnu da nisam odlučila da živim za njih. Ono su bolji od mene, što, uostalom, svi i želimo svojoj deci – iskrena je Anđelina, koja već dve decenije obilazi najnesrećnije kutke planete i pokušava da pomogne gde god može.

Dokumentujući humanitarne priče uvidela je da zapadni konzumerizam ima negativan uticaj po zemlje u razvoju: eksploatacija dece koja se koriste kao radna snaga, ilegalno vađenje materijala i ostalih resursa, zagađivanje prirode i životne sredine, gomilanje otpada u blizini naseljenih mesta…

Zanosna glumica veruje da bi modna priča na njen način mogla bar malo da promeni stanje stvari. Na bolje, naravno.

 

@najzena.rs Njen autfit košta 1000e‼️😱 Koliko je koštao tvoj današnji autfit? Piši nam u komentarima 👇🏻 #najžena #žena #fypシ #fyp #srbija #outfit #outfitideas #outfitinspiration #fashion #moda ♬ original sound - Najzena.rs

 

Komentari (0)
Loading