Marijana Mićić dala ćerki retko i neobično ime: Kratko i zvučno, a značenje će vas oduševiti

Olja Jelić Vesti 20.10.2023 15:10 0

Slatko i kratko ime od 4 slova - evo kako je glumica i voditeljka Marijana Mićić odlučila da nazove mlađu ćerkicu!

Marijana Mićić

ATA Images

TV voditeljka i glumica Marijana Mićić pre nekoliko dana se porodila i sada je ponosna mama dve devojčice. Prva ćerka se zove Ana, a druga devojčica dobila je jednako lepo i posebno ime od četiri slova.

 

 

Kratka imena su sve popularnije u Srbiji, a mnoga od njih su internacionalna i imaju sjajno značenje. Baš takvo je ime koje je Marijana izabrala za svoju devojčicu - beba se zove Sena.

Ime Sena može biti skraćenica više različitih imena, pa samim time ime poseduje više značenja. Na srpskom je obično varijanta imena Ksenijа, što znači "ona koja je uvek ljubazna i draga"; "ona koja je gostoljubiva".

Može biti grčkog porekla, a i izvedeno iz imena Selina, odnosno Selena, u značenju "boginja Meseca". Indijskog porekla, u značenju "vojska"; arapskog porekla, u značenju "slava" i zapadnoafričkog porekla, u značenju "spustiti nebesa na zemlju".

Ime Sena može da bude nadimak ili izvedenica od imena Senka, a u simbolično nosi značenje - "devojčica koja je "u okrilju, zaštićena", prenosi Yumama. 

 

@najzena.rs Udruženje "Asocijacija mama Srbije” i naš portal "Naj žena“, pokrenuo je novi video serijal „Naj mama“. One su pravi borci i majke sa velikim slovo "M" koje su svojim primerom pokazale šta nam svima znači bezuslovna ljubav. 💜 Ana Bakal (42) iz Beograda je majka deteta sa cerebralnom paralizom. Iako su prognoze bile loše, zahvaljujući njenoj upornosti, on danas hoda, priča i trenira karate! 💪🏻 Njenu priču pogledajte na portalu Najzena.rs! 📲 #mame #majke #najmama #foryoupage #foryoupage #tiktokserbia🇷🇸 #tiktoksrbija #najzenasrbije #najzena #jednajemajka #majka #najmamasrbije #asocijacijamamasrbije ♬ original sound - Najzena.rs

 

 

Komentari (0)
Loading