Bila je najlepša Jugoslovenka, ali je nepromišljenost skupo koštala: U sedmoj deceniji grmi kako izgleda, za nju vreme kao da je stalo

Olja Jelić Vesti 11.11.2023 15:15 0

Slovenka Bernarda Marovt izabrana je za Mis Jugoslavije u Zagrebu 1982. godine. Bila je jedna od najlepših misica sa naših prostora, ali njena nepromišljenost skupo ju je koštala.

Bernarda Marovt

Printscreen/Youtube

Slovenka Bernarda Marovt izabrana je za Mis Jugoslavije u Zagrebu 1982. godine. Bila je jedna od najlepših misica sa naših prostora, ali njena nepromišljenost skupo ju je koštala.

Naime, njene golišave fotografje objavio je "Start" u kalendaru za 1982. godinu, koji je u socijalizmu zamenjivao "Playboy". Zbog Bernardinih fotografija prodan je u neverovatnih 350.000 primeraka, a upravo one su je diskreditovale na izboru za najlepšu ženu sveta u Londonu.

 

 

Ipak, tridesetak fotografa iz raznih delova svijeta proglasili su je najfotogeničnijom devojkom na svetu. Takođe, proglašena je top modelom Italije i top modelom Evrope, a na vrhuncu karijere zarađivala je oko 2.500 evra dnevno.

 

 

U sedmog deceniji, ona i dalje izgleda prelepo. Još uvek radi kao model i snima reklame. Često učestvuje u organizaciji modnih revija i događaja te živi na relaciji Slovenija-Italija.

Manekenstvo nikad nije zapostavila te i sada godini radi punom parom. U rodnoj Sloveniji je otvorila školu manekenstva, a u Italiji ima modnu agenciju.

 

 

 

Osim toga, već dugi niz godina u Sloveniji organizuje međunarodno takmičenje fotomodela, a otvorila je i manekensku školu za mlade.

 

@najzena.rs Njen autfit košta 1000e‼️😱 Koliko je koštao tvoj današnji autfit? Piši nam u komentarima 👇🏻 #najžena #žena #fypシ #fyp #srbija #outfit #outfitideas #outfitinspiration #fashion #moda ♬ original sound - Najzena.rs

 

Komentari (0)
Loading