Španska televizija proširila lažne informacije o Kejt Midlton: Oglasila se kraljevska porodica, evo šta su poručili

Olja Jelić Vesti 03.02.2024 14:42 0

Novinarka se pojavila na španskoj televiziji kao kraljevski stručnjak, a Palata tvrdi da su sve to neistine

Kejt Midlton

EPA

Prema pisanjima Daily Maila, britanska kraljevska porodica se jako naljutila nakon što je jedna španska emisija "izmislila tvrdnje" da je Kejt Midlton "u komi i velikoj opasnosti" nakon operacije abdomena.

Španska novinarka Konča Kaleja tvrdila je da su doktori morali da deluju brzo jer su joj "spašavali život". Naime, novinarka koja se pojavila na španskoj televiziji kao kraljevski stručnjak, rekla je da su "drastični postupci" medicinskog tima uključivali intubaciju 42-godišnje princeze od Velsa i stavljanje u indukovanu komu.

 

 

- Bilo je ozbiljnih komplikacija koje nisu očekivali jer je operacija dobro prošla, ali postoperativni period je bio problematičan - ispričala je Kaleja.

Rekla je da će oporavak princeze od Velsa trajati i da će "verovatno zahtevati malo pomoći, ali ne samo od njene porodice". Kako je rekla, "praktično cela bolnica" u njihovom domu u Vindzoru je osnovana da joj pruži podršku.

 

 

Palata je odbacila tvrdnje Španca, iznesene na kanalu Fiesta.

- To je totalna glupost - rekao je izvor za The Telegraph i dodao kako "spomenuta novinarka nije pokušala da proveri išta od toga što je rekla s bilo kim iz kraljevske porodice".

- U osnovi, sve je potpuno izmišljeno, a ja ću se ovde koristiti pristojnim engleskim: to apsolutno nije slučaj - zaključuje izvor.

Ujedno i najgledaniji kanal u Španiji već 13 godina, Fiesta je poznata po emisijama baziranima na tračevima, a osnovala ju je italijanska medijska kompanija koja je prije bila u vlasništvu Silvija Berluskonija.

Tvrdnje o princezi od Velsa brzo su postale viralne, i čak su ih preuzeli ozbiljniji portali u zemlji, uključujući El Confidencial, La Vanguardia i La Razon.

Kaleja je tvrdila da je dobila uvid u stanje Kejt Midlton ‘‘na potpuno poverljiv način‘‘, i to od ljudi koji su rade kao pomoćnici u kraljevskoj porodici. Međutim, te je tvrdnje Palata u potpunosti opovrgla.

Također su oštro demantovali njene tvrdnje da je Kejt 28. decembra prvi put odvedena u bolnicu, gdje je ostala nekoliko dana, jer joj je, kako kaže, "bilo loše".

 

 

Kejt Midlton vratila se kući početkom ove nedelje nakon dvonedeljnog boravka u bolnici nakon operacije abdomena, i to s cvećem i vrećicom sa darovima koje su ostavili obožavatelji kraljevske porodice, a koje je kraljevski pomoćnik odvezao natrag u Vindzor. Otišla je u londonsku kliniku 14 dana pre, u utorak, 16. januara, a Palata je naglasila da "dobro napreduje i da će sada nastaviti svoj oporavak od kuće".

BONUS VIDEO:

 

 

 

Komentari (0)
Loading