Umesto PETKA vikend počinje još od ČETVRTKA?

Vesti 16.08.2021 16:46 0

Da li ste razmišljali kako bi bilo sjajno kada biste imali bar jedan dan više za svoju porodicu i prijatelje? Sada to maštanje lako može da se pretvori u stvarnost!

Umesto PETKA vikend počinje još od ČETVRTKA?

unsplash.com

Poslodavci u Španiji, Novom zelandu, japanu ali i u danskoj shvatili su kolike benefite po poslovanje donosi radna nedelja koja traje samo do četvrtka. I uvrstili je kao stalan princip rada.

Pandemija korone donela je mnoge promene u svetu poslovanja, pa su tako gotovo svi zaposleni morali da rade od kuće umesto iz kancelarija. Poslodavci širom sveta, mahom iz gore navedenih zemalja počeli su da testiraju novi način rada kada bi vikend počinjao od četvrtaka umesto petka.

Kako se navodi, rasprava o takozvanom "skandinavskom modelu" koji se temelji na pretpostavci da će produktivnost rasti ako se smanji broj radnih sati nije posebno nova, ali u poslednje vreme opet je aktuelna zbog Kovid krize i to ne samo među vlasnicima kompanija, već i u javnom sektoru i među političarima.

U Evropi španska socijalistička vlada razmatra mogućnost uvođenja ovog modela kako bi ubrzala oporavak privrede, a s druge strane javna uprava u Danskoj i na lslandu već radi samo do četvrtka.

Da li bismo i mi mogli da se nadamo u nekoj daljoj ili bližoj budućnosti ovakvom načinu rada, ostaje nam da vidimo.

 

Komentari (0)
Loading