Dr Radmila Šehić upozorava: Od utorka nagli PAD temperature, ove osobe će i te kako osetiti!

Vesti 17.08.2021 09:10 0

Srbija je već danima bila pod uticajem veoma tople vazdušne mase sa severa Afrike, a već od utorka dešava se preokret

Dr Radmila Šehić upozorava: Od utorka nagli PAD temperature, ove osobe će i te kako osetiti!

Printscreen/Youtube

Temperatura će u utorak na severu Srbije biti u padu za 10 do 15 stepeni u odnosu na ponedeljak, dok na jugu Srbije ostaje vrućina do popodnevnih sati, kada i tamo počinje da opada temperatura. RHMZ je najavio da će u zapadnim krajevim biti i kiše, ali da će se ona proširiti i po ostalim delovima zemlje.

Veoma toplo vreme zadržaće se samo na jugu, jugoistoku i istoku Srbije, dok će najviša temperatura biti do 37 °C. U Beogradu će maksimalna temperatura biti 28 stepeni, a mogući su kratkotrajni lokalni pljuskovi.

Dr Radmila Šehić, specijalista opšte medicine u Zavodu za hitnu medicinsku pomoć kaže da će ovu promenu svakako najpre osetiti hronični bolesnici, i to posebno oni koji imaju problem sa krvnim pritiskom.

- Osobe sa krvnim pritiskom osetiće ovu promenu zbog oscilacije krvnog pritiska. Pad vazdušnog pritiska izaziva skok pritiska i pored terapije pacijenta.Zdrav organizam može ovo lako da pregura, kao i sve promene do sada, uz blaže tegobe. Zdravi i mladi mogu osetiti simptome kao što glavobolja, razdražljivost, vrtoglavica, osećaj slabosti, lupanje srca, osećaj preskakanja, gubitak motivacije, i nevoljnost da budu aktivni kao inače, ali to nije ništa alarmantno - rekla je dr Šehić.

- Važno je dati vremena organizmu da se prilagodi promenama i da se nikako ne treba forsirati - dodala je doktorka.

Komentari (0)
Loading