Ruski lekari se "kunu" u njih, RAZREĐUJU KRV bolje od ASPIRINA: Ove MOĆNE biljke efikasno i brzo čiste organizam i od otrova!

Vesti 06.02.2022 11:18 0

U Rusiji ih svi i svakodnevno konzumiraju

Ruski lekari se "kunu" u njih, RAZREĐUJU KRV bolje od ASPIRINA: Ove MOĆNE biljke efikasno i brzo čiste organizam i od otrova!

Pexels

Da li ste primetili da kada se posečete, krv vam se suviše brzo zgrušava? Osim toga otežano dišete ili imate bolove u predelu srca, ruke i noge su vam neprestano hladne bez obzira na temperaturu prostorije u kojoj boravite? To su sigurni pokazatelji da je neophodno da uradite laboratorisku analizu krvi, jer postoji mogućnost da imate problem sa koagulacijom.

Gusta krv ili hiperkoagulabilnost je stanje gde je krv gušća i lepljivija nego inače. Kada osoba ima hiperkoagulabilnost, sklona je višku krvnih ugrušaka (trombova). Ovo stanje je rezultat abnormalnosti u procesu zgrušavanja.

Faktori koji dodatno utiču na pojačano zgrušavanje krvi su i starost, težina, nasledni faktori ili prisustvo hroničnih bolest, a osobama koje imaju ovaj problem preporučuje se redovna terapija koja pomaže razblažavanje.

Postoje i prirodni "lekovi" koji efikasno pomažu kod razgrađivanja krv, a u koji se ruski lekari "kunu", piše mondo.rs.

Zeleni čaj, med i đumbir

Jedan od njih je zeleni čaj sa đumbirom, medom, limunom, karanfilićem i cimetom. Odavno je poznato da zeleni čaj deluje antioksidativno na ćelije tela, pomažući im da se odupru efektima oksidativnog stresa.

Za pripremu ovog čaja potrebnesu vam dve kašičice narendanog korena đumbira, dve kašike meda, sok od jednog limuna, tri karanfilića, jedan štapić cimeta i dva litra vode.

Karanfilić, cimet i đumbir stavite u posudu, prelijte vodom i prokuvajte pet minuta. Zatim dobijenu čorbu procedite, dodajte ostatak sastojaka i pijte kao čaj tokom dana.

Biljna mešavina

Ovaj recept ne samo da će smanjiti hiperkoagubilnost krvi, već pomaže i kod nervne napetosti. Pomešajte jednake delove gloga, praha korena valerijane, žute slatke deteline, suručice i matičnjaka.

U 4 dl ključale vode dodati dve kašičice mešavine, poklopiti i ostaviti tako 4h. Uzima se pola decilitra pet puta dnevno između obroka.

Komentari (0)
Loading