Plašite se bakterijske INFEKCIJE: Ovakva JAJA nikada ne treba da konzumirate, a jednu naviku morate HITNO da izbacite!

Vesti 09.02.2022 10:00 0

Da li ste se ikada zapitali da li je jaje koje je napuklo tokom ključanja bezbedno za konzumiranje?

Plašite se bakterijske INFEKCIJE: Ovakva JAJA nikada ne treba da konzumirate, a jednu naviku  morate HITNO  da izbacite!

Shutterstock

Dok su jaja razbijena tokom ključanja bezbedna, jaja koja su prethodno razbijena nisu. Dakle, kada kupujete jaja, uverite se da su čista, nerazbijena i u roku.

Pukotine mogu dozvoliti nezdravim bakterijama da uđu u jaje, a na ovaj način se  bakterije ne ubijaju kuvanjem u isto vreme. Ako se jaje razbije na putu kući iz prodavnice, razbijte ih u čistu posudu i kuvajte u roku od četrdeset osam sati.

 Pored toga, nemojte prati jaja. Ovo može učiniti ljusku poroznijom, što može dozvoliti bakterijama da prodru u ovu namirnicu. 

Čuvajte jaja u frižideru i upotrebite ih u roku od tri nedelje, . Osim toga, čuvajte ih na polici umesto na vratima frižidera jer često otvaranje i zatvaranje frižidera može da utiče na temperaturu. Ako ste osetljivi ili ste oprezni u pogledu trovanja hranom, izbegavajte domaću hranu sa sirovim jajima. Imajte na umu da su ove komercijalne verzije bezbednije jer koriste pasterizovana jaja ili jaja koja su termički obrađena. Ove namirnice uključuju domaći sladoled, majonez i nekuvano testo za torte ili kolače. Na sreću, postoji mnogo recepata za ovu hranu koji ne uključuju sirova jaja.
 

Komentari (0)
Loading