Signali koje telo šalje PRE nego što se razbolimo: To su pozivi u pomoć, a evo KAKO da prepoznate ŠTA nije u redu

M. G. Vesti 05.03.2022 11:55 0

Pre nego se razboli, telo nam šalje ove signale

Srce

Shutterstock

Od lekara do nadrilekara, svi su saglasni sa jednim - svako od nas treba i mora da sluša svoje telo i signale koje mu ono šalje!

Prepoznajte 15 signala koje nam telo šalje pre nego se razbolimo:

Suva koža - Vašem telu nedostaje vitamin E. Uključite orašaste plodove, masnu ribu i biljna ulja u svoju ishranu da biste popunili svoje rezerve.

Krhka kosa i nokti - Ovi simptomi ukazuju na nedostatak vitamina B i kalcijuma. Mnogo ih je u proklijalim žitaricama, žitaricama od celog zrna, integralnom hlebu.

Krvarenje desni - Postoji nedostatak vitamina C u telu. Nalazi se u luku, belom luku, voću i povrću. Takođe možete piti čaj od šipka.

Loš san i razdražljivost - Govori o nedostatku magnezijuma i kalijuma. Ovi elementi u tragovima se nalaze u suvim kajsijama, džemu od kajsije, suvim šljivama i cvekli.

Grčevi noću - Takođe govore o nedostatku magnezijuma i kalijuma.

Gruba koža na laktovima - Ovo je jasan simptom nedostatka vitamina C i A. Ima ih u svom povrću i voću narandžaste boje: šargarepi, bundevi, paradajzu, kajsijama, suvim kajsijama.

Želja za slanim - U telu se naselila infekcija ili su se inflamatorni procesi pogoršali, pre svega u genitourinarnom sistemu.

Želja za slatkim - Možda ste iscrpljeni i potrebna vam je energija - glukoza. U ovom slučaju, bolje je koristiti med ili crnu čokoladu kako ne bi došlo do problema sa gastrointestinalnim traktom.

Želim svežu hranu - Ovaj simptom može ukazivati na gastritis ili probleme sa jetrom. Sveža hrana će pomoći u ublažavanju grčeva i smirivanju stomaka.

Sveža hrana - Možda imate depresiju.

Želja da jedete semenke - Vašem telu nedostaju antioksidanti.

Želja za kiselom hranom - Samo telo zahteva ove proizvode, jer mu je potrebna stimulacija jetre ili žučne kese. Uključite limun i brusnice u svoju ishranu.

Žudnja za morskim plodovima - Najverovatnije, govorimo o nedostatku joda u telu.

Želja za gorkim - Imate problema sa gastrointestinalnim traktom. Ovde je pogodno veoma nežno čišćenje tela.

Želim ljuto - Začinjena hrana podstiče varenje, ali je treba konzumirati u veoma razumnim količinama, a ne na prazan stomak.

BONUS VIDEO

Komentari (0)
Loading