"Mislila SAM da JE UMOR posledica trudnoće": Doktori su mi nakon POROĐAJA otkrili strašnu ISTINU!

Vesti 08.03.2022 08:48 0

Trejsi Gejton Vanesa Čalmers je mislila da je njena bolest posledica komplikacija u trudnoći

"Mislila SAM da JE UMOR posledica trudnoće": Doktori su mi nakon POROĐAJA otkrili strašnu ISTINU!

Profimedia

-Mislila sam da se bolest svodi samo na trudnoću, ali doktori su mi izrekli smrtnu kaznu - rekla jeTrejsi Gejton Vanesa Čalmers.

Ova mama je mislila da je njena bolest posledica komplikacija u trudnoći i bila je šokirana kada je otkrila istinu. Sve je bilo u redu dok nije kolabirala  u 35. nedelji trudnoć. Doktori su je zadržali pretpostavljalo se da ima preeklampsiju, relativno često stanje u kasnoj trudnoći. Ova 33-godišnjakinja je bila užasnuta kada je otkrila da njene simptome zapravo izaziva tumor na mozgu.


U tom  trenutku nije bilo poznato da li je tumor kancerogen ili ne. Kajli je izjavila da je to bio užasan šok koji je potresao. Tvrdi da je samo razmišljala o tom kako će brinuti o svojim bebama.

 28. maja 2021. rodila je zdravog dečaka i devojčicu, Luku i Malenu, carskim rezom.  Četiri dana nakon porođaja, Kajli i njenim blizancima je dozvoljeno da idu kući. Međutim, početkom juna 2021, kada su blizanci imali samo dve nedelje, ona se vratila u bolnicu sa strašnim bolom u glavi.

Morali sam da uklone deo kosti iz lobanje, da bi se  ublažio pritisak. Mnogo prijatelja se okupilo da joj pomogne oko beba i ona je bila zahvalna, ali ubrzo su stigle zastrašujuće vesti. Testovi otkrili da ima multiformni glioblastom 4 (GBM). GBM je agresivan i brzo rastući oblik raka mozga sa razorno kratkim vremenom preživljavanja. Prema istraživanju, prosečno preživljavanje je 12-18 meseci. Međutim, 25 odsto pacijenata sa glioblastomom preživi više od jedne godine, a 5 odsto pacijenata preživi više od pet godina. Imala je sreću, pa je njen tumor bio operabilan.

Kada se oporavila od operacije, Kajli je dobila šest nedelja hemoterapije i radioterapije, kako bi se  usporio napredak kancera. Srećom, oseća se dobro i trenutno ne pokazuje znake bolesti. Od operacije nije imala više napade. Kajli se sada prati tromesečnim skeniranjem, a najnovije pokazuju da se tumor „trenutno ne može otkriti“.

- Ne znam koliko mogu imati vremena - ali opet, niko od nas to ne zna sa sigurnošću- rekla je Kajli.

Statistika govori sama za sebe. Tumori mozga ubijaju više dece i odraslih mlađih od 40 godina nego bilo koji drugi rak.

 
Komentari (0)
Loading