PONAŠALA SE KAO NARKOMAN: Ovo piće joj uništilo i ZDRAVLJE I BRAK, a ne možete da poverujete koliko litara je pila dnevno!

Vesti 08.03.2022 13:45 0

Jenda mama iz Moraja u Škotskoj, razvila je apsolutnu zavisnost od energetskih pića

PONAŠALA SE KAO NARKOMAN: Ovo piće joj uništilo i ZDRAVLJE I BRAK, a ne možete da poverujete koliko litara je pila dnevno!

Shutterstock

Iako je reč o legalnom napitku, koji možemo da nabavimo na trafici, Kejli (36) razvila je ozbiljnu zavisnost.

- Bila sam zavisna kao i svaki narkoman-  rekla je Kejli.

- Često bih pokupila šest flašica od 500 ml na putu do posla, zatim još šest za vreme ručka i još šest na putu kući – onda bih popila još šest flaša od 1 litra do večeri, ukupno 15 litara za 24 sata!

U tom periodu se razvodila, bila je u kasnim dvadesetim i brinula je o dvoje male dece.
Danas zabranjuje svojim sinovima tinejdžerima, Tajleru (16) i Liju (14), da piju pića poput Red Bula i Monstera u kući - i želela bi da vidi potpunu zabranu proizvoda.

Sa 30 godina već je imala ozbiljno visok pritisak. Dobila je lekove da bi ga snizila, a piće koje je dovelo u ovu situaciju "Lucozade" zamenila je kombinacijom Fante i dijetalne kole.

Red Bull  je uputio na istraživanje Energi Drinks Europe koje je sprovela Evropska agencija za bezbednost hrane uključujući da „opšta populacija zdravih odraslih nije izložena nikakvom zdravstvenom riziku od kofeina ako je dnevna potrošnja ograničena na 400 mg.

 


 

Komentari (0)
Loading