Ne možete da se rešite SALA oko STOMAKA: Ukazuje na ogroman ZDRAVSTEVNI PROBLEM, uz par saveta zaboravite da ste ga IKADA IMALI

Vesti 11.03.2022 11:48 0

Svi koji imaju problem sa ovom regijom, znaju koliko je teško rešiti se masnih naslaga

Ne možete da se rešite SALA oko STOMAKA: Ukazuje na ogroman ZDRAVSTEVNI PROBLEM, uz par saveta zaboravite da ste ga IKADA IMALI

pixabay

Razlozi zbog kojih se salo stvara oko i na stomaku znamo da su zbog nedovoljnog vežbanja, loša ishrane, ili genetike. Ali je vrlo važno da budemo upućeni koliko zdravstevnih problema ova jedna 'sitnica' vuče sa sobom. U pitanju je mogućnost ravoja raznih srčanih oboljenja ili dijabetes tipa dva. 
Doktori savetuju da se proverimo da li smo pod velikim stresom ako nailazimo na ove probleme. 

Zapitajte se samo kako se ponašate kada ste pod stresom? Javlja vam se ogromna želja za slatkišima, i za

jako karoličnom hranom. U tom periodu oslobađa vam se kortizol a to povećava želju za nezdravom hranom. Pokušajte da se nervirate manje, i da se pridržavate ovih saveta :

Unos vlakana 

Važno je da korigujete ishranu, izbacite slatkiše i brzu hranu, i ubacite više voća i povrća.  Vlakna su od ključne važnosti za vaše zdravlje i rad u organizmu, a takođe ćete imati i osećaj sitosti i dosta smanjen apetit.

Spavanje

Istraživanja su pokazala da ljudi koji nemaju adekvatan san, jedu 300 kalorija više dnevno nego od odmornih ljudi. Uzrok tome je što nedostatak sna stimuliše hirmon gladi, a istovremeno i snižava nivo leptina- hormona koji čine da se osećate siti. 

Vežbanje

Iako znamo da su trbušnjaci najbolji za stomak, za početak krenite samo lagano da trčite. Važno je da pokrenete organizam ishranom, a zatim i sve napornijim vežbama. Izaberite aktivnost koja vam najviše odgovara i rezultati će zasigurno doći. Što je najvažnije, i  zdravlje ćete regulisati. 

BONUS VIDEO

 

Komentari (0)
Loading