Uz pomoć ovih namirnica OSTAVIĆETE CIGARETE: Jedite ih svaki dan i ''RASKINITE'' sa duvanom ZAUVEK

Vesti 11.03.2022 14:27 0

Naučno je dokazano da nakon što ostavite cigarete, ostetite potpuno drugačiji miris i ukus

Uz pomoć ovih namirnica OSTAVIĆETE CIGARETE: Jedite ih svaki dan i ''RASKINITE'' sa duvanom ZAUVEK

Shutterstock

Zavisnost od cigara, teška je i vrlo mukotrpna za one koji su odlučili da ih ostave. Postoje razni načini kako to da učinite, ali ne postoji zvanična formula za to. Svaki čovek je poseban sam za sebe, pa tako ono što će jednoj osobi da ''upali'' drugoj neće prijati. Ali istina je ta da postoje namirnice koje će vam biti od pomoći.

Ukus cigareta u kombinaciji sa nekim namirnica, daju odvratnu kombinaciju, pri čemu će vam postati odbojne i gadne. Pa tako razdražljivost, nervoza i ostale tegobe koje će vas pratiti kada ostavite duvan, biće vam mnogo lakše jer ćete u glavi imati taj momenat kada su vam se zgadile. 

Povrće

Dokazana su istraživanja da ako odmah nakon što pojedete povrće, zapalite cigaretu, ona vam više neće prijati. Zato u svoju ishranu ubacite što više svežeg povrća, i tako uz ovaj trik pobedite ovu lošu naviku.

Voće

Ako niste znali, jedna cigareta lišava čak 25 miligrama vitamina C . Ovo vam možda neće toliko pomoći da dobijete loš ukus, ali je veoma važno da ga unosite u ogromin količinama jer gubite dosta vitamina i minerala zbog cigareta. 

Žvake  

Još uvek nisu priznate da pomažu u smanjenju pušenja, ali je opšte poznato da su recept za pušače koji žele da smanje pušenje. Poznato je da smiruje živce, pa tako će i vaš mozak biti fokusiran na drugu ''zanimaciju''. 

Mleko ili jogurt

Ovo je broj jedan koji su strastveni pušači dali da im je najgori ukus posle konzumiranja i paljenja odmah nakon.  Ako želite da proverite efikasnost, pre nego što zapalite cigaretu, popijte času mleka ili jogurta.

Komentari (0)
Loading