Za MIRAN SAN: Ove namirnce pomažu kod NESANICE, pojedite ovo i spavajte kao BEBA

Vesti 03.04.2022 23:00 0

Da biste imali dobar san, potrebno je da u vaš organizam ove namirnice unesete

Za MIRAN SAN: Ove namirnce pomažu kod NESANICE, pojedite ovo i spavajte kao BEBA

unsplash.com

Miran san je ono čemu se svi nadamo pre nego što odemo da legnemo, ali  često ga poremetimo neadekvatnim rasporedom aktivnosti i lošom ishranom. Da biste spavali mirno i spokojno bez prekida, potrebno je da unesete određen nivo minerala i proteina.

1. BANANE

Ovo je dobar izvor kalijuma, magnezijuma, koji opušta mišiće. Takođe sadrže L-triptofan, koje se pretvara u serotonin. Ako pojedete bananu nekoliko sati pre odlaska u krevet, vaš kvalitet sna će se veoma poboljšati. 

2. BADEMI

Ogromna količinma magnezijuma koji poseduju, opušta mišiće i tako utiče na dobar san. Ogroman su izvor proteina, što reguliše nivo šećera u krvi. Takođe sadrže triptofan, koji će vas opustiti i odmoriti. Dovolno je da pre spavanja uzmete samo dva badema. 

3. MED

U tradicionalnoj kineskoj medicini med leči nesanicu. Bogat je glukozom koja opušta nervni sitem i tako umiruje celo telo.  Pre spavanja skuvajte čaj od kamilice i stavite dve kašičice meda. 

4. VIŠNJA

Dokazano je da osobe koje jedu ili piju višnje duže i lepše spavaju. Ona sadrži ogroman nivo melatonina i tako nesanicu pretvara u miran san! Jedna čaša soka će biti dovoljna, da vas umiri i pripremi za lepe snove! 

Laku noć!

 

 

Komentari (0)
Loading