Četiri NEVIDLJIVA simptoma MENOPAUZE: Žene ne obraćaju PAŽNJU ali su jasan pokazatelj

Vesti 13.04.2022 17:00 0

Ovaj period nije ni malo lagan i jednostavan za ženu

Četiri NEVIDLJIVA simptoma MENOPAUZE: Žene ne obraćaju PAŽNJU ali su jasan pokazatelj

Shutterstock

Kada žena dođe u godine kada treba da uđe u menopauzu, postoje razni simtpomi koji uvode u pred menopauzu, ali se mogu pojaviti i manje poznati znaci koji će vam nagovestiti početak ove faze. Osim neredovnih menstruacija, koje su jasan pokazitelj, postoje i ovi koje su manje uočljivi. 

1. Promene raspoloženja

U menopauzi je veoma teško kontrolisati emocije, jer dolazi do disbalansa hormona. Osećaj nezadovoljstva, besa i tuge, možete da ublažite treninzima i šetnjom po prirodi. Svaka fizička aktivnost će vam dobro doći u tom periodu. 

2. Vaginalna suvoća

Dobar nivo estrogena u vagini održava vlažnost u vagini. Kako nivo estrogena pada, tako se javlja problem sa suvoćom. 

Četiri NEVIDLJIVA simptoma MENOPAUZE: Žene ne obraćaju PAŽNJU ali su jasan pokazatelj

Shutterstock

 

3. Problem sa pamćenjem 

Primetićete da u normalnim aktivnostima, ne možete da zapamtite neke uobičajte stvari. Ovo nije ozbiljan gubitak pamćenja, već oslabljena memorija. Ovo može drastično da vam pogorša kvalitet života, zato je važno što više ćitati, pa čak i pisati kako biste održali koncentraciju na nivu. 

4. Nesanica

Kada nastupi menopauza, dolazi da ozbiljnih problema sa spavanjem. Pojačano znojenje znatno utiče na kvalitet sna. Žene u tom periodu mogu da razviju anapeju, čak iako ranije nisu imale problem sa tim. Takođe je moguć i lak san, gde ćete se svakako probuditi ujutru nenaspavani. 

Takođe doktori kažu da postoji verovatnoća da nekim ženama neka hrana odjednom jako smeta. Ono što ste najviše voleli, sada možete da ne volite. Opet, sve ovo zavisi idividualno od žene do žene. 

 

Komentari (0)
Loading