Napravite ZDRAV i ukusan HLEB od KOPRIVE: Kada ga jednom probate, nećete moći PRESTATI da ga jedete

Vesti 27.08.2022 09:00 0

Zamenite običan beli hleb za ovaj

Napravite ZDRAV i ukusan HLEB od KOPRIVE: Kada ga jednom probate, nećete moći PRESTATI da ga jedete

Shutterstock

Ovaj hleb pomoći će vam da skinete smasne naslage i očistite organizam od toksina. 

Sastojci:

  • jedna šolja heljdinog brašna
  • jedna šolja ovsenog brašna
  • jedna kašičica praška za pecivo
  • jedna kašičica sode bikarbone
  • jedna kašičica himalajske soli
  • tri kašike cha semenki
  • jedna manja šoljica maslinovog ulja
  • jedna šolja jogurta
  • jedna šaka sveže koprive
  • jedna kašika sušenog ruzmarina

Priprema:

Kada uberete listove od sveže koprive, operite ih i prelijte jednom litrom prokučljale vode.
Ocedite ih i ostavite da se ohlade.
Koprive sitno naseckajte i ostatak vode u kojoj su bile koprive ohladite i upotrebite za pripremu veganskog jajeta.

Vegansko jaje: promešajte tri kašike čija semenki i devet kašika vode, pa povremeno mešajte. Zagrejte rernu na 180 stepeni. 

Suve sastojke promešajte u jednu posudu (heljdino i ovseno brašno, prašak za pecivo, sodu bikarbonu i himalajsku so), a mokre sastojke u drugoj (namočene chia semenke, maslinovo ulje i jogurt). 

 U mokre sastojke umešajte seckanu koprivu i sušeni ruzmarin. Pomešajte zajedno sastojke iz jedne i druge posude.

Pleh obložite papirom za pečenje i kašikom stavite smesu u pleh i paravnajte. 

Pecite do sat vremena, odnosno dok hleb ne porumeni, ali obavezno proverize čačkalicom nakon 45 minuta pečenja. 

Komentari (0)
Loading