Čudotvorno VOĆE podmladiće vam JETRU i do 20 godina: Najefikasniji recept jači je od LEKOVA

Lana Vidović Vesti 20.06.2022 21:30 0

Savršen prirodni lek za jačanje jetre

Čudotvorno VOĆE podmladiće vam JETRU i do 20 godina: Najefikasniji recept jači je od LEKOVA

Shutterstock

 

Listovi vinove loze prebogati su hranljivim materijama. Samo jedna šoljica ovog lišća (14 grama) sadrži preko 77% vitamina A, 19% vitamina K i oko 20% mangana. Pored toga, lišće grožđa sadrži još niz minerala i vitamina poput niacina, foliata, kalcijuma, magnezijuma, fosfora, gvožđa…

Listovi vinove loze i pozitivna dejstva

Bogatstvo zdravlja koje nam pružaju listovi vinove loze je ogromno, a spisak pozitivnih dejstava na različite delove našeg organizma jako dugačak. Ovo su samo neka od njih.

Smanjuje upalu

Ako imate problem sa upalama poput artritisa ili hroničnog gastritisa možete da konzumirate lišće vinove loze kako biste ih ublažili. Listovi sadrže omega-3 masne kiseline i antioksidante koji su odgovorni za sprečavanje upalnih procesa. Pomoću njih možete smanjiti upale i lečiti hronične bolesti.

Kontroliše nivo glukoze u krvi

Listovi vinove loze imaju veoma malo glikemijsko opterećenje. Oni su jako korisni, posebno za dijabetičare koji kontrolišu nivo glukoze u krvi. To je zato što sadrže i dosta dijetalnih vlakana koja mogu da smanje nivo glukoze u krvi.

Poboljšava probavne funkcije

Upravo zbog bogatstva dijetalnih vlakana listovi vinove loze odlični su za poboljšanje funkcija varenja i dobre apsorpcije hrane, što nam omogućava da izvučemo više hranljivih materija iz namirnica koje konzumiramo.

Sprečava zatvor, dijareju i štiti crevnu sluznicu

Prehrambena vlakna u ovom lišću pomažu u sprečavanju zatvora, što se nadovezuje na prethodnu zdravstvenu korist od njih, jer otpadni sastojci hrane lakše mogu da se izguraju iz tela. Oni, takođe, sadrže cink, mineral koji pomaže da se popravi i zaštiti crevna sluznica. Ovaj mehanizam pomaže crevima da se brzo oporave kada dođe do oštećenja sluznice, poput problema s dijarejom.

Pomaže u prevenciji anemije

Listovi grožđa bogati su gvožđem koje igra važnu ulogu u stvaranju hemoglobina u crvenim krvnim zrncima. Ovu zdravstvenu dobrobit potrkrepljuje i vitanim C koji pomaže u dobroj apsorbciji gvožđa, tako da se sprečava pojava anemije.

Jača imunološki sistem

Listovi vinove loze su bogati vitaminom C koji je najbolji za najačanje našeg imunološkog sistema. On drži naša antitela u režimu uzbune u borbi protiv bakterija ili virusa koji mogu da dođu u naše telo.

Pomaže u borbi protiv slobodnih radikala

Vitamin C u lišću vinove loze, takođe, može da se bori protiv slobodnih radikala u telu. Deluje kao antioksidativno sredstvo koje može da zaštiti naše telo od bilo kojih bolesti.

BONUS VIDEO

 

 

 

Komentari (0)
Loading