Nikada NE IGNORIŠITE bol u leđima: Može da bude simptom SMRTONOSNE bolesti, evo kada treba da obratite PAŽNJU!

Vesti 22.06.2022 09:58 0

Ako patite od neobjašnjivih bolova u leđima, trebalo bi odmah da se obratite lekaru

bol u vratu

Shutterstock

Većina ljudi se ne zabrine kada se bolovi jave, jer pomisle da je bol posledica položaja spavanja u nezgodnom položajau ili dugotrajnog sedenja.

Ali jedan stručnjak je upozorio da uvek treba da verujete svom instinktu kada je u pitanju bol i potražite medicinsku pomoć - jer bi to mogao biti tihi ubica.

Dr Sofi Kastel je objasnila da neobjašnjivi bolovi mogu biti znak mijeloma. Rak krvi se često propušta jer se simptomi mogu pomešati sa svakodnevnim problemima.

The Sun je ranije preneo da je jedna žena tragično umrla od raka krvi nakon što je prvobitno iskusila simptome kao što su umor i hronična malaksalost.

"Ako se ne osećate dobro, imate uporne i neobjašnjive bolove u leđima, osećate se izuzetno umorno ili vam se često ponavljaju infekcije sa kojima se jednostavno ne možete da se izborite, posetite svog lekara opšte prakse. „Simptomi mijeloma su nejasni i često mogu izgledati nepovezano ili se pojaviti u različito vreme, pa ako mislite da je tu nešto više od dosadnog umora", objasnila je doktorka Kastel.


Mijelom se može izlečiti ako se rano prepozna, ali otprilike svaki četvrti pacijent čeka više od 10 meseci na dijagnozu. Oko 34 odsto pacijenata ode kod svog lekara opšte prakse najmanje tri puta pre postavljanja dijagnoze.

Jednostavan test krvi može otkriti bolest, a pokazalo se da kašnjenje u lečenju ima ogroman uticaj na kvalitet života. Dr Kastel je rekla da je rana dijagnoza ključna.

BONUS VIDEO


 
Komentari (0)
Loading