Mučite se sa KILOGRAMIMA? Ove ČETIRI namirnice morate da IZBACITE ako želite da SMRŠATE

Vesti 30.06.2022 19:00 0

Ova hrana mora da se izbegava

kilogrami

Shutterstock

Kada želimo da izgubimo kilograme, svi se tada fokusiramo na ono što jedemo, ali ovu vrstu hrane u tom periodu zaista treba da izbacimo. 

Lista namirnica koje treba izbegavati da biste izgubili težinu:

1. Grickalice 

Svi nam je dobro poznato da one sadrže samo ugljene hidrate Namirnice koje sadrže mnogo ugljenih hidrata takođe će morati da budu napuštene. To uključuje kolačiće, žitarice za doručak, čokoladice od žitarica, hleb, itd. Iako su veoma jednostavne i ekonomične opcije za užinu, sadrže jednostavan šećer. To, zauzvrat, izaziva povećanje nivoa glukoze.

Osim toga, daju osećaj sitosti samo na kratko. To znači da ćete uskoro ponovo osetiti glad i pojesti nešto dodatno.

Mučite se sa KILOGRAMIMA? Ove ČETIRI namirnice morate da IZBACITE ako želite da SMRŠATE

pixabay

 

Ako želite zdravu užinu, onda jedite ovo:

  • niskokalorični sir i voće
  • jedna jabuka sa puterom od kikirikija
  • jogurt sa ovsenim pahuljicama i malo badem

2. Sokovi

Druga vrsta hrane koju treba izbegavati da biste smršali su pića sa puno šećera. Ne radi se samo o bezalkoholnim pićima. Takođe treba izbegavati instant kafu, komercijalne sokove i sva druga pića koja sadrže rafinisani šećer.

Dokazano je da prekomerna konzumacija ovih pića ubrzava debljanje. Iz tog razloga, važno je da ih i deca i odrasli izbegavaju koliko god je to moguće.

Najbolja opcija za utaživanje žeđi je flaša sveže vode. Ako vam se ne sviđa ukus, dodajte voće, mentu ili cimet.

3. Pržen krompir

Ako zaista želite da smršate, ovakvog krompira morate da se odreknete jer i mala porcija sadrži ogromnu količinu kalorija. Postoje studije koje pokazuju da ako redovno jedete ovu hranu, to može negativno uticati na vaše opšte zdravlje i povećati vašu težinu za vrlo kratko vreme.

4. Beli hleb, kolačići i peciva

I na kraju, uzdržite se od proizvoda od brašna, posebno od rafinisanog brašna. Pored toga, beli hleb obično sadrži mnogo šećera, pa utiče na nivo glukoze u krvi. Pored toga, hleb napravljen od rafinisanog brašna sadrži malo vlakana. Iz tog razloga, ako jedete 2 kriške belog hleba dnevno, povećavate rizik od gojaznosti.

BONUS VIDEO

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Komentari (0)
Loading