HIT za mršavljenje po receptu Kim Kardašijan: Čia puding je postao toliko POPULARAN da svi žele da znaju KAKO se pravi

Vesti 22.07.2022 14:18 0

Čia puding je osvežavajuća i kremasta poslastica za sve one koji vode računa o izbalansiranoj ishrani, a Kim Kardaian konzumira ga svakog dana za mršavljenje.

HIT za mršavljenje po receptu Kim Kardašijan: Čia puding je postao toliko POPULARAN da svi žele da znaju KAKO se pravi

Profimedia

Kim Kardašian poznata je po deljenju saveta o svojoj ishrani i fitnes režimu na Instagramu (koji nisu uvek zdravi i svrsishodni). Ipak, njen recept za čia puding s razlogom je postao hit na TikToku.

Recept je objavljen na profilu Healthfood i skupio je više od 813 hiljada lajkova, a video detaljno dokumentuje proces izrade ovog ukusnog međuobroka.

Recept

Prvo dodajte dve kašike čia semenki u malu činiju. Ulijte pola šoljice bademovog mleka i dodajte pola kašičice meda, pa dobro promešajte. Čia puding ostavite u frižideru preko noći, a pre konzumacije dodajte iseckane jagode ili banane, te pokapajte još malo meda po vrhu.

Je li čia puding hranjiv?

Prema klinici Cleveland, čia puding je izvrstan način da ljudi unesu zdrave masti u svoju ishranu, a da podstaknu mršavljenje. Čia semenke sadrže omega-3 masne kiseline i korisne su za zdravlje zglobova i srca. Takođe, pomažu u pamćenju.

"Čia semenke bogate su kalijumom, gvožđem i kalcijumom. Čia puding najlakše je jelo koje možete da napravite jer osnovni recept ima samo dva sastojka - čia semenke i bilo koju vrstu mleka", kaže dijetetičarka Džilian Kulbertson.

NajŽena.rs je i na Viberu gde vam donosimo razne priče, pridružite se našoj zajednici.

BONUS VIDEO

Komentari (0)
Loading