Da li ste čuli za PRAVILO 80/20? Slavna GLUMICA od njega ne odustaje, zato izgleda bar 20 godina MLAĐE

Vesti 14.09.2022 16:00 0

Kameron Dijaz je čak i izdala knjihu u kojoj je opisala svoje životne navike

Kameron

Printscreen/Instagram

Knjiga ima simboličan naziv "The Longeviti Book", u prevodu knjiga dugovečnosti.

Glumica istražuje i nauku i umetnost starenja i predlaže čvrste korake da živite svoj najbolji i najzdraviji život kako starite. Održavanje zdrave ishrane usmerene ka dugovečnosti je prioritet u životu i knjigama ove zvezde. Diaz se drži mediteranske dijete, konzumirajući proteine, integralne žitarice, sveže proizvode i zdrave masti .

Jedna od njenih omiljenih namirnica je kus-kus od smeđeg pirinča. Drži se dalje od prerađene hrane, kasnonoćnog jela i slatkiša. Doručak za slavnu osobu je obično ovsena kaša ili tost od avokada, ona uživa kada avokado začini limunom.

Ovde je reč o pravilu 80/20 kada je u pitanju ishrana. Njen koncept podrazumeva da se 80% njene ishrane sastoji od zdravih stvari. Ostalih 20% je čista zabava i užita, poput čizburgera ili burito od pasulja. Uživa u kuvanju, a vikend provodi pripremajući domaće obroke za nedelju.

„Mnogi od nas se plaše ideje starenja – starenja, manje pokretljivosti, manje energije i manje od sebe. Ali ja amatram da je starenje  blagoslov i privilegija, i ako u mlađim godinama postavite temelje za zdrav život, vaše starije godine mogu biti neke od najboljih u vašem životu. Ne radi se o lepoti i estetici našeg tela. Želim da se osećate mlado. Želim da se osećate snažno", objasnila je glumica.

 

Komentari (0)
Loading