Evo šta se dešava telom kada nemate intimne ODNOSE godinama: Mnogi će se ZABRINUTI kada budu čuli koliko to NEGATIVNO utiče na ZDRAVLJE

Vesti 20.10.2022 23:00 0

Promene koje tada nastaju nisi dobre po žensko telo

Evo šta se dešava telom kada nemate intimne ODNOSE godinama: Mnogi će se ZABRINUTI kada budu čuli koliko to NEGATIVNO  utiče na ZDRAVLJE

unsplash.com

Većina stručnjaka ukazuju na to da odsustvo intimnih odnosa povlače sa sobom pojedine posledice, kako na psihičko tako i na fižičko zdravlje. U nastavku pročitajte kakve posledice duga apstinecija može imati na vaše telo.

1. Gubitak libida

Ukoliko svu želju za seksom držite u sebi i ne radite ništa po tom pitanju, vremenom će ona nestati. Ako ste u vezi, to može da preraste u veći problem koji se samo razgovorom može rešiti. Nema leka za smanjnje libida niti određenih vitamina koji to mogu rešiti, već samo razogovor i dobra volja.

2. Smanjenje vaginalne lubrikacije

Ova pojava važi za starije žene koje tokom godina zbog nedostatka estrogena gube lubrikaciju i smanjuju im se zidovi vagine. Žene od 20, 30 godina nemaju tih problema i da ove pojave dolaze sa godinama.

Evo šta se dešava telom kada nemate intimne ODNOSE godinama: Mnogi će se ZABRINUTI kada budu čuli koliko to NEGATIVNO  utiče na ZDRAVLJE

unsplash.com

 

 

3. Opuštanje vaginalnih zidova

Ovo takođe važi za starije žene i one koje ulaze u menopauzu. Ukoliko nemaju redovan se*s, svaki sledeći pokušaj može biti jako bolan.

- Ako starije žene nemaju redovno seksualne odnose, zidovi vagine se opuštaju, a ako se ponovo odluče na seksualne odnose to može biti jako bolno - napominje dr Sari Kuper, seksualna terapautkinja.

4. Bolnije menstruacije

Reodvni odnosi smanjuju bolove kod žena, a kada se prekinu menstruacije se pogoršavaju i bolovi pojačavaju.

Seksualna terapeutkinja objašnjava, kada žena doživi orgazam ona zapravo doživljava kontrakcije materice što dovodi do većeg i bržeg izbacivanja krvi. Dolazi do povećanja endorfina što pomaže kod menstrualnih grčeva.

Ipak pored toliko negativnih stvari ipak postoji jedna pozitivna.

- Seksualni odnos je krivac za povećanje rizika od infekcije urinarnog trakta - objasnila je dr Štrajher.

Većina urinarnih infekcija nastaje ubrzo nakon odnosa, a mogu biti izrazito bolne i veoma teško se leče, a to i te kako može da pokvari kvalitet vašeg života.

 

 

 

 

Komentari (0)
Loading