Ovo VOĆE je zdravo za kosu, kožu i MRŠAVLJENJE: Budite na OPREZU jer ONI moraju da ga izbegavaju

Vesti 17.11.2022 07:30 0

Zmajevo voće prepuno je vitamina i minerala koji su potrebni našem organizmu kako bi funkcionisao na pravi način.

Ovo VOĆE je zdravo za kosu, kožu i MRŠAVLJENJE: Budite na OPREZU jer ONI moraju da ga izbegavaju

Shutterstock

Zmajevo voće (dragon fruit) u sebi sadrži 15% preporučene dnevne doze vitamina C, koji jača imuni sistem, podstiče stvaranje kolagena i pospešuje apsorpciju gvožđa.

Kada je o mineralima reč, ovo voće sadrži kalcijum, gvožđe, magnezijum i fosfor, zbog čega je dobro za zdravlje krvi i mišićno-skeletnog sistema. Veoma je niske kalorijske vrednosti, te brzo zasiti, zbog čega se preporučuje svima onima koji su na dijeti i žele da se reše suvišnih kilograma.

Zmajevo voće je takođe bogato i vlaknima, zahvaljujući čemu pospešuje bolji rad creva, a uz to je i odličan prirodni izvor omega-3 masnoća, esencijalnih masnih kiselina i vitamina B. Sadrži antioksidanse, ima diuretička i drenažna svojstva koja sprečavaju zadržavanje tečnosti.

Dragon fruit poboljšava zdravlje kože i kose - kožu čini elastičnijom i mekšom, a kosu sjajnijom. Ova voćka preporučuje se i deci i odraslima, međutim jedna grupa ljudi trebalo bi da je izbegava - dijabetičari.

Naime, zmajevo voće uglavnom sadrži glukozu, dok je procenat fruktoze i saharoze veoma mali, tako da dijabetičari ne bi trebalo da je jedu.

Od zmajevog voća često sepravi i sok, a evo i recepta:

Presecite plod napola. Kašikom odvojte pulpu i stavite je u mikser. Dodajte 3-4 kašike integralnog šećera od šećerne trske. Prelijte vodom. Dobro izmiksajte, a zatim procedite (cediljku stavite iznad boce dopola napunjene vodom).

NajŽena.rs je i na Viberu, pridružite se našoj zajednici, a sada možete da preuzmete i STIKERE!

BONUS VIDEO

 

 

 

Komentari (0)
Loading