"Bol je bio gori od POROĐAJA, a ubeđivali su me da sam LUDA": Zbog PROCEDURE za koju se odlučuje svaka treća ŽENA, Simona je prošla kroz PAKAO i bila sigurna da će UMRETI

Vesti 14.12.2022 12:25 0

Nakon što je rodila svoje treće dete, Simonu je lekar ohrabrio da prihvati kontracepciju

"Bol je bio gori od POROĐAJA, a ubeđivali su me da sam LUDA": Zbog PROCEDURE za koju se odlučuje svaka treća ŽENA, Simona je prošla kroz PAKAO i bila sigurna da će UMRETI

Printscreen

Ponuđen joj je "Essure", odnosno spirala, kao proizvod visoke tehnologije: tanušna oprugica dugačka oko četiri centimetra od legure nikla i titana, inoks-čelika, PET-vlakana, platine, srebra i cinka. 
Deluje tako što u suštini zatvara prolaz i sprečava da sperma stigne do jajeta, navodi brend.

Razgovarajući o proizvodu sa svojim doktorom 2008. godine, Simona Burford je rekla da joj je prodat kao "brzo rešenje" bez 'bez negativnih strana ili nuspojava'. Ali sve se to promenilo kada joj je ugrađen implantat, što ju je odmah dovelo do bolova.

„Osećate se kao da ćete umreti, osećate se kao da umirete iznutra prema spolja“, rekla je Simona za 60 minuta na Kanalu 9.


„To je verovatno bilo najbolnije iskustvo koje sam ikada imala, uključujući i porođaj. „Počela sam da imam mučninu, povraćam, imao sam metalni ukus u ustima, jedna strana lica mi je utrnula. Dodala je da joj je kosa opadala i da je imala osip na rukama i stopalima, koji je kasnije prerastao u plikove. Pored toga, ona je izbacivala krvne ugruške veličine loptice za golf i imala je „stalne menstruacije koje nisu prestajale“.

Nakon što je svom doktoru rekla sve o simptomima, Simoni je rečeno da je „sve u njenoj glavi“, a zatim je upućena timu za mentalno zdravlje. Prošlo je šest godina dok nije uspela da pronađe doktora da ukloni spiralu. Tokom postupka otkriveno je da se jedan deo proizvoda pokvario u unutrašnjosti 36-godišnje žene. Rečeno joj je da ima matericu 70-godišnjakinje i zbog toga je otišla na histerektomiju.

Essure je prvi put odobren za upotrebu od strane Uprave za terapeutsku robu (TGA) u Australiji 1999. godine. Međutim, 2008. godine proizvođači su odlučili da prekinu prodaju i marketing, čineći ga nedostupnim za pacijente. U to vreme je podneto preko 16.000 žalbi širom SAD i Australije. Od tada, ova cifra se učetvorostručila, a kompanija je postigla nagodbu od 2,5 milijardi dolara sa 39.000 žena.

Neki pacijenti kojima je ugrađena javili su se sa perforacijom materice i/ili jajovoda. 

BONUS VIDEO

Komentari (0)
Loading